Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prehrambeno - tehnološki fakultet: Papergirl Osijek Izložba & party 2016. @ dvorište

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.06.2016. 18:37 
Naslov:  Prehrambeno - tehnološki fakultet: Papergirl Osijek Izložba & party 2016. @ dvorište
02.07.2016. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Drugu godinu za redom udruga PLANTaža pod dirigentskom palicom Slađane Zubić u Osijek dovodi Papergirl projekt, zanimljiv spoj umjetnosti i kreativnosti. Umjetnički radovi su spremni za subotnju izložbu nakon koje će za nekoliko dana slijediti i svima draga podjela u kojoj će sudjelovati članovi i volonteri udruge PLANTaža.

Ove nas godine očekuje više od 400 umjetničkih radova što samo upućuje na izvrsnu reakciju građana te bogat program koji će upotpuniti glazbena ekipa iz Phonogramasa svojim vrućim hitovima ali i likovna radionica koja će se odvijati cjeli dan.Osim toga održati će se i radionica slack line-a koju će od 15 h držati Srđan, mladi entuzijast koji želi drugima prenijeti vještine slack line-a. Za gašenje žeđi tu je i Rakijarnica koja će uz hladna i topla pića ponuditi i vrsne domaće rakije. Sve to i još mnogo više očekuje vas ove subote, 2. srpnja 2016., od 10:00 pa sve do 00:00 h u prekrasnom dvorištu Prehrambeno tehnološkog fakulteta u Tvrđi čiju će ljepotu ambijenta još više naglasiti ReArt društvo.

Ove je godine Papergirl projekt ostvario kvalitetne suradnje te se ovim putem i zahvaljujemo OŠ Dalj, OŠ Draž i PŠ Batina, školi Primjenjene umjetnosti i dizajna iz Osijeka s kojom surađujemo od samoga početka i koja nas uvijek iznenadi količinom divnih i kreativnih radova.

Posebnu zahvalu upućujemo Prehrambeno tehnološkom fakultetu na ustupanju prekrasnog dvorišta čija će hladovina i divan ambijent poslužiti za pravo umjetničko druženje. Zahvaljujemo i kafićima koji su ustupili mjesto za naše šarene kutije i to clubu Exit, Barcelona pubu, Amsterdam pubu, caffe bar-u Trica i caffe bar-u Peppermint te našim pokoroviteljima Ante-Mate reklame,odjelu za prevenciju policijske uprave Osječko-baranjske županije i Bilić Erić Security. Također se zahvaljujemo i prilici za predstavljenje te vođenje radionica koje smo mogli vidjeti na prvom osječkom Maker Faire-u, Međunarodnom danu muzeja, Košnji trave te Regeneraciji Dunava eco festu.

Papergirl je umjetnički projekt koji se od svog osnutka 2006. godine organizira u stotinama gradova, a započeo je kao odgovor na pooštravanje zakona po kojem se ljepljenje plakata izjednačava s crtanjem grafita. Papergirl je tako postao nekomercijalni umjetnički projekt koji okuplja ljude u proslavi umjetnosti i zajednice na nekonvencionalan i nesebičan način.

U Hrvatskoj je prvi takav projekt pokrenut 2012. godine u Zagrebu te se ideja o projektu počela širiti ostalim gradovima u zemlji i šire.

Sam projekt sastoji se od otvorenog poziva svim građanima, afirmiranim i neafirmiranim umjetnicima svih uzrasta i sposobnosti da doniraju svoje radove tako što će ih ubaciti u Papergirl kutije postavljene na određenim lokacijama u Osijeku. Radovi će, nakon što prođe rok za prikupljanje, biti izloženi na besplatnoj oglednoj izložbi svih pristiglih radova, otvorenoj za sve posjetitelje, a nakon izložbe, u završnoj fazi projekta, umjetnički radovi podijelit će se slučajnim prolaznicima na ulici.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: