Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Biciklistička karavana "Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana" stigla u Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.06.2016. 10:44 
Naslov:  Biciklistička karavana "Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana" stigla u Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jutros je tradicionalna biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ stigla u Osijek.

Na Trgu Ante Starčevića sudionike utrke dočekao je zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham koji im je uručio Povelju o suradnji na projektu „Put prijateljstva“ potpisanu od strane gradonačelnika Ivice Vrkića. Povelju su potpisali svi gradovi i općine u Republici Sloveniji i Republici Hrvatskoj kroz koje „Put prijateljstva“ prolazi, a sve u svrhu očuvanja tradicije karavane.



„Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ je projekt kojeg organizira Savez hrvatskih društava u Sloveniji, a cilj karavane je unapređenje dobrih međususjedskih odnosa između Slovenije i Hrvatske kroz povezivanje svih destinacija u karavani. Biciklistička karavana tradicionalno počinje u Vukovaru, gradu simbolu otpora i pobjede, a završava u glavnom gradu Slovenije Ljubljani.



Obraćajući se sudionicima karavane, zamjenik gradonačelnika Ham im je čestitao na upornosti i zaželio im sretan put. Naglasio je važnost ove karavane kao mosta prijateljstva između dviju država i gradova kroz koje tura prolazi, kao i važnost karavane za promociju biciklizma i općenito zdravog načina života.



Ove godine karavana „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ održava se po 14. put, a na put dug više od 500 kilometara 30-ak biciklista krenulo je jutros iz Vukovara. Karavana na ruti od Vukovara do Ljubljane prolazi kroz 11 hrvatskih i četiri slovenska grada, a u Ljubljanu bi trebali stići u subotu oko 17 sati.



Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: