Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Završena je humanitarna akcija "Let's make a difference"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65761
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.06.2016. 10:03 
Naslov:  Završena je humanitarna akcija "Let's make a difference"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku, okupljeni oko Volonterskog programa studija Poduzetništvo, prošlog su tjedna završili s humanitarnom akcijom prikupljanja pomoći ugroženim obiteljima.

Još jednom su studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku pokazali kako znaju biti solidarni s potrebitima. U proteklih mjesec dana, volonteri su marljivo prikupljali donacije, organizirali humanitarni party i svojim radom i angažmanom pokušali pomoći onima kojima pomoć treba. U odabiru obitelji studentima je pomogla Udruga Sv. Vinka iz Bilja, koja već godinama brine o osobama slabijeg imovinskog stanja.

Kraj ove akcije znakovit je iz više razloga. Prvenstveno, organizatori ističu kako je potencijal njihove ideje prepoznalo dvadesetak poduzeća, udruga i organizacija koje su kroz volonterski angažman i donacije pomogle akciju. Prikupljeno je ukupno 7500kn. Također, valja istaknuti kako je prvotno zamišljeno da se pomogne dvije obitelji, ali su organizatori shvatili kako postoji prostora za proširiti se na još dvije obitelji. Akcija je tako završila s četiri pomognute obitelji, što kroz financijsku, što kroz materijalnu pomoć. Sve četiri obitelji nalaze se u blizini Osijeka. Tri su obitelji iz Bilja, a jedna iz Vardarca.



Pristupili smo ovoj akciji s velikim optimizmom i voljom, ali nismo očekivali ovako velik odaziv i na tome smo iznimno zahvalni svima koji su na bilo koji način sudjelovali. Dokazali smo koliku snagu i ulogu ima svaki pojedinac te što smo sve sposobni kada se složimo i radimo zajedno . Nadamo se da je ovo samo početak odnosno tek jedan od mnogih ovakvih projekata i da će i drugi prepoznati važnost istih, te da će i sami inicirati projekte slične ovome u budućnosti.“ – Izjavili su voditelji projekta Dinko Romer i Filip Rašković.



Iza volontera sada stoji mnogo sati humanitarnog rada, prikupljanja donacija, promoviranja događaja i rada za opće dobro. Ipak, mogu odahnuti. Iza njih su osmjesi jer znaju da su četiri obitelji dobile mirniji san, barem na neko vrijeme.



Tekst i foto: Mislav Šljivac

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: