Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Međunarodna blagajna na željezničkom kolodvoru radi, ali nema linija!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.06.2016. 20:36 
Naslov:  Međunarodna blagajna na željezničkom kolodvoru radi, ali nema linija!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedan čitatelj našeg portala koji dugo nije bio u Osijeku jer već dulje vrijeme boravi u inozemstvu, javio se redakciji s pitanjem je li točno da međunarodna blagajna u Osijeku ne radi. Čitatelj, naime, uskoro dolazi u Osijek i trebao bi kupiti međunarodnu kartu za vlak, pa ga zanima radi li međunarodna blagajna ili ne.

Otišli smo do kolodvora provjeriti situaciju na licu mjesta i imamo dobru i lošu vijest. Dobra vijest: međunarodna blagajna radi. Loša vijest: nema međunarodnih linija iz Osijeka.

Podsjetimo, prije dva mjeseca međunarodna je blagajna doista bila zatvorena i pojavile su se glasine kako je riječ o trajnom zatvaranju budući da iz Osijeka gotovo i nema vlakova za van, no iz HŽ-a su pojasnili kako je bila riječ samo o godišnjem odmoru te je blagajna početkom travnja ponovno otvorena.

Ljubazni djelatnik na blagajni nam je pojasnio kako od međunarodnih linija iz Osijeka postoji samo linija za Sombor. Ukoliko želite ići, primjerice, za Beograd, morate presjedati u Vinkovcima.

Ukoliko pak želite ići za Sarajevo, morate putovati ili iz Zagreba ili presjedati u Slavonskom Brodu. A ako vam je cilj Mađarska, jedina opcija je voziti se vlakom do Koprivnice i tamo hvatati vlak za Mađarsku.

Dakle, ako naš čitatelj želi iz Osijeka ići u neku od susjednih država, nema mnogo opcija kada je o vlaku riječ, ali srećom tu su drugi načini prijevoza poput autobusa i aviona. Kada je o željeznici riječ, Osijek se, čini se, definitivno vratio u srednji vijek...

A ako vas baš kopka da odete do kolodvora i na međunarodnoj blagajni provjerite gdje sve ne možete putovati, radno vrijeme je od 7 do 14:30 h, radnim danom. Blagajna ne radi subotom, nedjeljom i blagdanima.



Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: