Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predsjednica Grabar Kitarović posjetila Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.06.2016. 19:15 
Naslov:  Predsjednica Grabar Kitarović posjetila Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sa suradnicima jutros je boravila u radnom posjetu Osijeku.

Na radnom sastanku u gradskom poglavarstvu s gradonačelnikom Ivicom Vrkićem i županom Vladimirom Šišljagićem predsjednici su predstavljeni gospodarski potencijali grada Osijeka i županije Osječko-baranjske.

Po završetku sastanka predsjednica se, u društvu gradonačelnika i župana, obratila medijima. Zahvalila se domaćinima na pozivu i na predstavljanju potencijala Slavonije na području poljoprivrede, turizma, energetike, ali je rekla i kako je upoznata s brojnim problemima koji pritišću ovaj dio Hrvatske, prije svega s pojačanim odljevom mladih ljudi u druge zemlje Europske unije.

Predsjednica je pohvalila napore grada i županije na privlačenju sredstava iz EU fondova, ali je naglasila i kako je svjesna postojanja problema statističkih regija po kojima je istočna Hrvatska svrstana u isti rang s višestruko razvijenijim Zagrebom, te će se i tom problemu morati pristupiti.

Predjednica je spomenula i uspješan jučerašnji susret sa srbijanskim premijerom Vučićem i najavila održavanje velikog gospodarskog foruma Hrvatske i Srbije koji bi se trebao održati na jesen upravo u Osijeku.

Konačno, za jesen je najavljeno i izmještanje ureda predsjednice iz Zagreba u Osijek kako bi tijekom nekoliko dana boravka ovdje imala priliku biti bliže građanima te iz prve ruke razgovarati s njima i upoznati se s njihovim problemima.



Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: