Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Donji Miholjac: Backyard Art Festival [2016.] [ODGOĐENO]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.05.2016. 8:42 
Naslov:  Donji Miholjac: Backyard Art Festival [2016.] [ODGOĐENO]
Od 15.07.2016. 16:00 do 17.07.2016. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[14.7.2016.] S velikom žalošću organizatori BAF-a obavještavaju da je ovogodišnji Backyard Art Festival 2016., koji se trebao održavati od 15. do 17. srpnja u Donjem Miholjcu, odgođen zbog vremenskih neprilika. Borili su se cijelo jutro, pokušali su osigurati i alternativnu lokaciju no nažalost zbog jako loše prognoze, koja se najavljuje tijekom cijelog vikenda, te zbog minimalnih tehničkih uvjeta primorani smo ga odgoditi.

Jako su se trudili i jako im je žao zbog ovakvog ishoda jer znaju koliko su volonteri, sponzori i partneri uložili truda, a ono najvažnije znaju koliko ste svi iščekivali Backyard ove godine.




[4.7.2016.] Ovogodišnji Backyard Art Festival uz vrhunski glazbeni program nudi i bogat popratni sadržaj koji čini ovaj mali i novi festival posebnim i daje mu identitet. Besplatna festivalska ponuda koja sadrži umjetnički i sportski dio odvija se na nekoliko lokacija u Donjem Miholjcu i to većinom u samom centru grada.

Dio koji festivalu daje pravi identitet je ReArt ambijentalno uređenje Parka Matice Hrvatske – malog parka, na čijem prostoru će akademski umjetnici osmisliti, izraditi i ispričati instalacijama posebnu priču o Backyardu te o suradnji dva festivala – ReArt-a i Backyard Art Festivala. Na prostoru ReArt-a će se nalaziti i izložbeno prodajni štandovi umjetničkih i kreativnih manufaktura i organizacija.

U takvom bajkovitom okruženju nalazi se i akustična pozornica u drvenom paviljonu s kraja 19. stoljeća, a uređena je kao jedna slavonska vizura urbane kulture.

Na prostoru parka uz akustičnu pozornicu, članovi Društva naša djeca iz Donjeg Miholjca će održati prigodan program za najmlađe posjetitelje BAF-a. Djeca će festivalu podariti izložbu dječjih radova naslikanih pištoljima na vodu i bojama, a osmjesima ukrašenih lica uveseljavat će posjetitelje puhanjem velikih balona od sapunice. U programu je predviđena i kreativna radionica izrade lampiona koji će se kao instalacije postaviti u malom parku.

Ove godine program festivala obogatit će radionica stripa koju će udruga StripOS organizirati za posjetitelje BAF-a, a kroz dva dana održavanja radionice napravit će se Backyardov strip kao podsjetnik na drugo izdanje festivala.

Partnerski festival BAF-a, Graffiti na gradele s Bola na Braču, dovodi najbolje hrvatske crtače graffita koji će zidove Donjeg Miholjca obojiti motivima festivala i samog grada.

Povijesna udruga Mailath organizira izložbu povijesnih slika Donjeg Miholjca te će otvoriti stalni postav Zavičajnog muzeja svim posjetiteljima čime će prikazati povijest ovog malog grada.

U malom parku bit će postavljena izložba stickera kao dio predstavljanja urbane kulture današnjice. Udruga Likrob će u svojim prostorijama imati izložbu svojih radova, a streličarska udruga će organizirati učenje gađanja lukom i strijelom koje će biti slobodno za sve.

U suradnji s Vanjom Kauzlarićem iz benda Officer Down, BAF će posjetiti 32 učenika Rock akademije iz Rijeke koji će na festivalu iz prve ruke moći vidjeti i naučiti kako funkcionira festival, organizacija unutar benda, tehnika te slično, a bit će održana i tribina u kampu festivala na kojoj će moći prisustvovati i posjetitelji festivala.

U glavnoj festivalskoj zoni se pored kampa nalazi AntiFolk pozornica na kojoj će se preko dana izmjenjivati DJ-i u debelom hladu velikog parka uz Chillout zonu. Također, u navedenom prostoru bit će organizirana slackline radionica.

U suradnji s tvrtkom AgroFructus iz Donjeg Miholjca, posjetiteljima festivala će se omogućiti konzumacija svježeg voća i povrća, a svaka donacija će se usmjeriti za nabavu potrebnih pomagala Osnovnoj školi Donji Miholjac, koja nam je pomogla u organizaciji prve godine festivala.

Od sportskih događanja ove godine organizatori posebno ističu Pump track biciklističko natjecanje koje organizira Biciklistički klub Maraton, a za što je prošle godine napravljena odlična pump staza. Najavljena su velika domaća i međunarodna imena te je time ovo natjecanje postalo kao jedno od najvažnijih događanja ovogodišnjeg BAF-a.

Odbojkaški klub organizira turnir u odbojci na pijesku na terenu kod osnovne škole, a mogu se prijaviti svi zainteresirani posjetitelji i građani te ga tako učiniti što je moguće atraktivnijim.

Organizatori su pripremili brojna dnevna događanja i cjelodnevnu zabavu posjetiteljima glavne festivalske zone, kao i odličan odmor. Također, organiziraju se i druga manja i skrivena događanja u cijelom gradu koje će posjetitelji morati sami otkriti.

Ovo je odličan poziv za sve zainteresirane da dođu u Donji Miholjac 15., 16. i 17. srpnja., jer, sudeći po prošlogodišnjem prvom izdanju BAF-a, s ovakvog festivala nitko ne može otići ravnodušan i nesretan.







[30.05.2016.] Još nas manje od 50 dana dijeli od početka drugog Backyard Art Festivala u Donjem Miholjcu stoga je vrijeme za najavu svih ovogodišnjih headlinera. Podsjetimo se da smo od headlinera do sad najavili francuski bend s afrobeat i ragga primjesama, Joke, te jedan od najautentičnijih hrvatskih bendova, Let 3. Zadnji headliner, KULTUR SHOCK, dolazi iz Seattlea, a sa sobom nosi odličnu kolekciju iz lonca pjesama začinjenog mješavinama etna, punka, rocka i metala koja će se odlično uklopiti u ostatak glazbenog programa BAF-a. Festival se održava od 15. do 17. srpnja 2016.

Na main stageu će osim headlinera i ostalih već najavljenih bendova nastupiti i đurđenovački rock bend, Milost. Publiku će i do ranih jutarnjih sati budnom držati i DJ-evi, a prvi se toj ekipi pridružio MAX iz Revolt DJ's-a. Osim main stagea, na BAF-u postoji i acoustic stage na kojem ćemo se zasad zagrijavati uz valpovački bend, Stray Rounds.

Od bendova main stagea su zasad najavljeni Krešo i Kisele kiše (punk/rock, Rijeka – Hrvatska), Tea Break (punk/rock, Beograd – Srbija), Sassja (hip-hop,Tuzla – Bosna i Hercegovina), Debeli Precjednik (punk, Osijek – Hrvatska), Amber Smith (indie rock, Budimpešta - Mađarska), Officer Down (ska, Rijeka – Hrvatska), Milost (punk/rock, Đurđenovac – Hrvatska) te Joke (afrobeat/ragga, Pariz - Francuska), Let 3 (punk/rock, Rijeka – Hrvatska) i Kultur Shock (etno/punk/rock/metal, Seattle – SAD) kao headlineri festivala. Od izvođača acoustic stagea najavljeni su Stray Rounds (Valpovo – Hrvatska) te od DJ-eva DJ MAX (breakbeat/funk/hip-hop, Valpovo - Hrvatska) iz Revolts DJ's. Kao što možete vidjeti, očekuju nas odlični koncerti izvođača različitih žanrova. Bit će svega; od punka, rocka, metala, hip-hopa, indie rocka, ska do akustike. To, naravno, nije sve jer se mora najaviti još mnogo toga – od novih glazbenih imena pa sve do umjetničkih kolektiva, sportskih atrakcija te ostalih aktivnosti koje će i ove godine biti neizostavan dio Backyard Art Festivala.

Ulaznice:
CIJENE ULAZNICA:
Pretprodaja (do 15.06.2016.)
Festivalska ulaznica: 80,00 kn
Dnevna ulaznica: 50,00 kn
Prodaja ulaznica (od 15.06.2016.)
Festivalska ulaznica: 100,00 kn
Dnevna ulaznica: 60,00 kn
PRODAJNA MJESTA:
Donji Miholjac - ROST
Zagreb - Dirty Old Shop
Osijek - Caffe Bar Kesten
Orahovica – Club Blues
Požega – Tom Klub
Našice – Caffe Bar Aquarius
Valpovo – Davor Ileš „Mefa“

ONLINE PRODAJA: bit.ly/1oqTTVW

O Backyard Art Festivalu:
Donji Miholjac i ove godine sredinom srpnja (15.-17.) postaje slavonska meka glazbe i umjetnosti. Riječ je o Backyard Art Festivalu koji je prošle godine posjetilo gotovo 2000 ljudi. Donji Miholjac je tako postao nezaobilaznim odredištem svih ljubitelja festivala. Prošle se godine Backyard Art Festivalu pridružilo 54 volontera iz 14 europskih zemalja i 107 izvođača iz raznih područja umjetnosti na jedinstvenoj lokaciji perivoja Prandau-Mailáth. Taj prekrasan perivoj pun zelenila i hlada, blizina centra, bazena u Harkányu te kupališta Nova Drava samo su neke od prednosti ovoga festivala koji promovira razne glazbene žanrove, sport i umjetnost.

Cijeli je festival u znaku ekološke osviještenosti, a čijem se podizanju pridonosi putem radionica, ali i kroz vlastiti primjer. Festival je podijeljen u glavne i sporedne zone na različitim lokacijama u gradu, u cilju kvalitetne koordinacije posjetitelja. U vremenima kada populacija vapi za društvenim i kulturnim događanjima, Backyard Art Festival u Donjem Miholjcu bit će pokazatelj da i manja mjesta imaju mnogo toga za ponuditi.







Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: