Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Srušen križ u Ružinoj ulici

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.05.2016. 11:20 
Naslov:  Srušen križ u Ružinoj ulici
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedan od osječkih križeva "krajputaša" u Ružinoj ulici, na samom križanju s Dubrovačkom, prije nekoliko dana je srušen. Ne zna se je li riječ o djelu vandala ili ga je udarilo neko vozilo, jer na tom se mjestu prometne nesreće često događaju.

Mjesto je posjetio osječki gradonačelnik Ivan Vrkić sa suradnicima, kako bi se pronašlo rješenje. Na Vrkićevom Facebook profilu stoji: "Nakon brojnih poruka sugrađana kako treba po što bržem postupku ukloniti srušeni katolički križ koji je bio postavljen na križanju Ružine i Dubrovačke ulice, osobno sam došao vidjeti o čemu se radi i izdao nalog da se betonski ostaci odmah uklone. Sam križ bio je napravljen od betona, nije zaštićen i njegovo popravljanje vrlo vjerojatno ne bi dalo očekivani rezultat zbog čega smo odlučili da će se na mjestu prethodnog križa postaviti replika o čemu ćemo se dodatno konzultirati sa župnikom i predsjednikom Gradske četvrti Gornji grad."





Tekst i foto: Radio Osijek/TM

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: