Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U dvorištu Kazamata sinoć se "zarundalo" uz Filmsku RUNDU

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.05.2016. 10:08 
Naslov:  U dvorištu Kazamata sinoć se "zarundalo" uz Filmsku RUNDU
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sinoć je u dvorištu Kazamata svečano otvorena Filmska RUNDA, prva revija kratkometražnih hrvatskih filmova u Osijeku.

Filmska RUNDA je nastala u produkciji neprofitne umjetničke organizacije Teatar To Go, a traje do nedjelje, 29. svibnja i u tri dana revije publika će imati priliku pogledati profesionalne, nezavisne i amaterske kratke filmove te recentna filmska ostvarenja mladih autora.



Velikom broju okupljenih Osječana svih generacija kratkim uvodnim govorom obratili su se ogranizatorica Filmske RUNDE, redateljica Dalija Dozet i zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham koji je organizatorima i svima okupljenima poželio da Filmska RUNDA postane tradicionalna te da preraste u još jednu lijepu osječku priču.

Neposredno pred početak projekcije publika je dobila jednu rundu rakije od strane organizatora, a potom je uz pozdrav „Živjeli“ osječka Filmska RUNDA proglašena otvorenom. Šank u Kazamatu bio je cijelo vrijeme u pogonu, a da bi se stvorio ugođaj što sličniji pravom kinu posjetitelji su mogli kupiti i kokice.

I dok su tekuće runde funkcionirale besprijekorno, one filmske su patile uslijed tehničkih problema, tako da dva filma (od pet) iz Festivalske RUNDE, „Zvjerka“ Daine Pusić i „Piknik“ Jure Pavlovića nisu uopće mogla biti prikazana, pa su prebačeni na drugu večer festivala (subota).

Osječka RUNDA nije imala takvih problema pa je svih deset filmova prikazano: „Das Lied ist Aus“ Ivana Faktora, „Priče iz bijele sobe“ Silve Ćapin, „Vučje igre“ Jelene Oroz, „San snova 2“ Igora Samboleca, „Cura koja je voljela bajke“ Čejen Černić, „Transecho“ Nikole Radovića, „6, pola 7“ Dalije Dozet, „Meandar“ Mislava Rotima, „Krkani“ Krešimira i Luke Pejića te „Soba“ Ivane Jurić.

Nakon projekcija, zabava se preselila ispred ulaza u Kazamat gdje je DJ Umbo posjetitelje rasplesao svojim zaraznim funk ritmovima.

Tekst: Osijek031.com


Više od 50 filmova bit će prikazano na prvoj osječkoj Filmskoj RUNDI - reviji hrvatskog kratkometražnog filma koja je u petak svečano otvorena u Galeriji Kazamat.

Filmska RUNDA je nastala u produkciji produkciji neprofitne umjetničke organizacije TEATAR TO GO, a cilj je prikazati recentna ostvarenja mladih autora s posebnim naglaskom na osječke autore. Gledatelji su prvog dana imali priliku pogledati filmove DAS LIED IST AUS autora Ivana Faktora, PRIČE IZ BIJELE SOBE redateljice Silve Ćapin, VUČJE IGRE autorice Jelene Oroz, SAN SNOVA 2 redatelja Igora Samboleca, CURA KOJA JE VOLJELA BAJKE redateljice Čejen Černić, TRANSECHO autora Nikole Radovića, 6, POLA 7 redateljice Dalije Dozet, MEANDAR redatelja Mislava Rotima, KRKANI u režiji Krešimira i Luke Pejića te film SOBA redateljice Ivane Jurić.



U sklopu Festivalske RUNDE gledali smo dokumentarni film ANA TRG u produkciji Restarta, redateljice Jelena Novaković, eksperimentalni film KRAJ, u produkciji Kinokluba Zagreb, redatelja Tomislava Šobana, film ZVJERKA Daine Pusić u produkciji Slavica filma, animirnai film Brune Razuma TAJNI LABORATORIJ NIKOLE TESLE te film PIKNIK, redatelja Jure Pavlovića u produkciji Sekvence. Subota na RUNDI započinje radionicom Stop animacije koja se održava u Galeriji Waldinger. U 16.00 održava se RUNDA Kinokluba Zagreb te Panel. Navečer gledamo filmove Hane Jušić, Petra Zlonoge, Nikice Zdunić, Katrin Novaković, Igora Jelinovića te mnoge druge. u 22.00 sata kreću filmovi redatelja Zvonimira Jurića u bloku Zvonetova RUNDA na kojoj prikazujemo filmove Jurić:Tvrđa, 1999., Žuti mjesec i Nebo ispod Osijeka. Nakon filmske RUNDE zabavljamo se do ranih jutarnji sati uz DJ-a. Cilj revije je promoviranje hrvatskog filma i upoznavanje domaće publike, studenata umjetnosti i stvaralaca s recentnijim hrvatskim kratkometražnim filmovima te stvaranje pozitivne i ugodne atmosfere za dijalog između nezavisnih, profesionalnih filmaša i publike. Filmska RUNDA značajna je za razvoj i promociju hrvatskog kratkometražnog igranog filma, kao i za grad Osijek i područje Osječko-baranjske županije.





Tekst i foto: Ines Jokoš

Najava: Revija hrvatskog kratkometražnog filma "Filmska RUNDA"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: