Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] U Drven parku predstavljena izložba "Košnja trave" Nikole Fallera

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65757
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.05.2016. 13:17 
Naslov:  [FOTO] U Drven parku predstavljena izložba "Košnja trave" Nikole Fallera
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je na prostoru Drven parka u Perivoju Kralja Tomislava otvorena izložba „Košnja trave“ poznatog osječkog umjetnika Nikole Fallera, inače umjetničkog voditelja Udruge Slama.

„Košnja trave“ jedan je segment u sklopu urbanog land art projekta „Četiri godišnja doba“ koji uključuje četiri instalacije: grabljanje lišća (jesen), izradu skulptura od snijega (zima), košnju trave (proiljeće) te izradu crteža i skulptura od pijeska (ljeto). Cilj projekta je oživjeti osječke parkove i perivoje nizom instalacija koje predstavljaju zanimljiv spoj umjetničkih tehnika i utjecaja vremenskih prilika.

Galerija 031: Košnja trave [2016.]
[Foto: Darko Grundler][27.5.2016.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Ove godine u sklopu programa, pored izložbe crteža u travi Nikole Fallera, organizirana je i izložba skulptura Filipa Ausmana te likovna radionica Papergirl Osijek pod vodstvom Udruga PLANTaža, a učenici Srednje škole za primijenjenu umjetnost i dizajn održali su i modnu reviju, dok su za umjetnički program bili zaduženi Plesni studio Shine te osječki vokalno-instrumentalni sastav Krjesnice. Program, kojeg su posjetili brojni Osječani, ovoga puta imao je izražen interaktivni karakter jer su mlađi ali i on istariji posjetitelji imali mogućnost sudjelovati na likovno - kreativnim radionicama.

U kraćoj izjavi medijima umjetnik je rekao kako ove godine izložba malo kasni zbog puno kiše proteklih tjedana ali da mu je drago što se opet može predstaviti javnosti, dok je zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham naglasio kako je projekt „Četiri godišnja doba“ postao još jedna lijepa osječka tradicija koju će Grad i u budučnosti nastaviti podupirati.



Tekst i foto: Osijek031.com

Najava: Manifestacija "Košnja trave" [2016.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: