Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Godišnja produkcija Dramskog studija za srednjoškolce "Pohvala ludosti"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.05.2016. 12:38 
Naslov:  Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Godišnja produkcija Dramskog studija za srednjoškolce "Poh
28.05.2016. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Premijerna izvedba Dramskog studija za srednjoškolce održat će se u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića! Njihova godišnja produkcija pod nazivom „Pohvala ludosti“ održat će se u subotu, 28. svibnja 2016. s početkom u 18 sati. Riječ je skupini mladih ljudi koji pohađaju Dramski studio za srednjoškolce pod vodstvom Arete Ćurković te promišljaju o zemlji bez različitosti, poštovanju, ljubavi, miru, sreći….. Režiju, izbor glazbe, kostima i uređenje scene potpisuje Areta Ćurković, asistentica je Marta Mekovec de Carvalho, scenski pokret Maja Huber, autori tekstova pjesama su polaznici Studija, a uglazbili su ih Fran Grljušić i Franko Cebić. U predstavi se za vas igraju, pjevaju, glume, plešu: Niko Anić, Ema Barjaktarić, Franko Cebić, Mihael Čevizović, Filip Čizmadija, David Dodik, Jan Dukić, David Đorđijevski, Rebeka Gotal, Karla Grbešić, Fran Grljušić, Lorena Ilić, Martina Ivanović, Renato Ivešić, Lora Kovač, Anamarija Lagator, Mia Marković, Mateja Nikolić, Domagoj Pintarić, Tomislav Plaščak, Petra Prološčić, Lucija Rešetar, David Uranjek, Helena Vlaškovac, Lea Vrbanić i Jona Zupković.

Ukratko o predstavi:
„….Naši tinejdžeri sutra trebaju biti sposobni mladi ljudi, obrazovani i uspješni - ‘po mjeri standarda’?! Hoće li to biti dovoljno, hoće li biti sretni, koliko nam stvari izmiču iz ruku? Družeći se ovu našu prvu zajedničku sezonu osim glume i improvizacijskih etida, raznih vježbi i luckastih zadataka, puno smo razgovarali. Vaša djeca imaju potrebu da ih se čuje. Imaju se potrebu „osloboditi“, pobjeći pa makar to bilo samo dva sata na pozornicu kazališta. Prvi dio predstave nastao je iz vođenih improvizacija i fragmentarno prikazuje i priča o njihovim promišljanjima, njima samima, onome što ih muči, onome što ih tjera da propitkuju. Možemo reći da smo se u tom dijelu bavili autentičnom, prirodnom, na neki način dokumentarističkom glumom koja se kroz zajednički napravljen song o nekoj boljoj (još uvijek vjerujemo i nadamo se) sutrazemlji pretače u ‘igrani dio’ gdje ambiciozni menadžeri velike korporacije žele ‘ukrasti’ recept za savršen eliksir od kupusa. Lahanci iz Lahanije su naši zaštitnici eliksira koji se s velikom radošću pripremaju za svoje slavlje. Oni su složni, veseli, nasmijani, raspjevani i stoga u našem standardnom svijetu luckasti jer ponekad ljudima koji ne vide ljepotu u njihovim pobrojanim vrlinama oni ih ružno i tužno smatraju ludima. Mi, suprotno tome, pohvaljujemo ludost i namjenjujemo ovu predstavu svim zanesenjacima, ljudima s dušom koja se smiješi i naravno ludosti da budu svoji! „ (Areta Ćurković)

Dramski studio za srednjoškolce osnovali smo prije nekoliko godina upravo zato što u životu mladih ljudi, koji završavaju osnovnoškolsko razdoblje, postoji ogromna količina ljubavi prema kazališnim daskama, a čest je slučaj i da su se srednjoškolci dolazili raspitivati postoji li u Kazalištu dramska skupina za njihovu dob.

Kreativni izričaj, njegovanje govora, vježbe improvizacije, uočavanje i razvijanje tolerantnosti za druge i prihvaćanje istih, pisanje, pjevanje, plesanje, gluma, a na kraju sezone i završna produkcija samo su neke od stvari koje tijekom sezone razvija Dramski studio s mladima. Dobrodošli su apsolutno svi koji žele oplemeniti svoj mladi život pun drugih obaveza. Potrebno je samo biti hrabar u smislu predanosti, a dalje ćemo zajedno razvijati našu maštu i potrebe da nešto poručimo publici.

Pokrovitelj Dramskog studija za srednjoškolce je tvrtka Karolina! Ulaz na premijernu izvedbu je besplatan.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: