Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Potpisan je Sporazum Umjetničke akademije i osječke Matice

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.05.2016. 10:16 
Naslov:  Potpisan je Sporazum Umjetničke akademije i osječke Matice
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Umjetnička akademija u Osijeku i Matica hrvatska ogranak Osijek potpisali su 25. svibnja Sporazum o suradnji. Nakon što su Sporazum potpisali prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić kao dekanica UAOS te prof. dr. sc. Ivica Završki, predsjednik osječkog ogranka Matice hrvatske, tim dokumentom sada je i formalno ugovorena i potvrđena suradnja koja se ranijih godina ionako već uveliko razvijala između ova dva snažna kulturna subjekta na osječkoj gradskoj sceni.

Podsjetimo, djelatnici Umjetničke akademije već su autorski surađivali u objavljivanju tekstova na stranicama Književne revije, časopisa osječke Matice, ili su čak priređivali tematska izdanja ove publikacije (o smijehu, lutkama i plesu), a također su sudjelovali i u programskim manifestacijama u organizaciji Matice hrvatske Osijek, kao što su, primjerice, književne promocije ili slične Matičine kulturne aktivnosti.

S druge strane, Matica hrvatska ogranak Osijek participirala je u brojnim umjetničkim projektima i inicijativama Umjetničke akademije u Osijeku tijekom ranijih godina, pridružujući se suorganizacijski ili prigodnom aktivnošću u neki od umjetničkih programa Umjetničke akademije u Osijeku (Dani Julija Knifera, npr.).

Stoga se plodonosan kontinuitet ove suradnje između osječke Matice i UAOS kao kulturno-programski kompatibilnih aktera na osječkoj kulturnoj sceni nastavio već i u prvim danima nakon potpisanoga Sporazuma, odnosno suorganizacijskim sudjelovanjem Matice hrvatske ogranak Osijek s organizatorom UAOS u programskoj provedbi Osječkog tjedna poljske umjetnosti, gdje je ujedno predstavljen i novi tematski broj Književne revije s prigodnim prilozima o kulturnim vezama Osijeka i Krakowa. Tom prigodom javnosti i medijima također je svečano predstavljen i potpisani Sporazum o suradnji između osječke Matice i UAOS.





Tekst i foto: Irena Kelemen

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: