Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Evo kako će izgledati budući Sokolski dom!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65773
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.05.2016. 8:48 
Naslov:  Evo kako će izgledati budući Sokolski dom!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kao što smo već pisali, gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić i vlasnik tvrtke Žito Marko Pipunić potpisali su ugovor o obnovi starog dijela Sokolskog doma, izgradnji nove sportske dvorane i koncesiji koja bi trebala trajati 40 godina.

Centar Sokol, članica Žito grupe, budući je upravitelj istoimenog sportsko-rekreacijskog kompleksa. Na raspisani javni natječaj Gradskog vijeća za upravljanje, korištenje i održavanje doma na razdoblje do 40 godina javila se tvrtka Centar Sokol. Kao budući upravitelj Sokolskog doma upravljat će ovom sportskom građevinom kroz razdoblje do 40 godina.



Tvrtka planira, prije svega, krenuti u temeljitu rekonstrukciju postojeće građevine te ostale građevinske radove na sportsko-rekreacijskom kompleksu. Prema projektu, stari dio Sokolskog doma u Zvonimirovoj ulici bit će potpuno obnovljen s novom infrastrukturom. U dvorištu Doma niknut će nova sportska gimnastička dvorana.



Sokolski dom reprezentativna je građevina, izgrađena 1928. godine, kompleks se prostire na 10.634 četvornih metara, a već 85 godina služi kao gimnastička dvorana. Cilj rekonstrukcije je dobiti suvremeni sportsko-rekreacijski kompleks koji će svojom veličinom i funkcionalnošću zadovoljiti potrebe grada za zatvorenim i otvorenim prostorima za sportsku gimnastiku po svim dobnim skupinama i selekcijama, odnosno za treninge osječkih gimnastičkih klubova. Kompleks je također namijenjen za provođenje sportskih aktivnosti djece i mladih, kao i za izvođenje tjelesne i zdravstvene kulture, dok je u zimskom periodu u ponudi i klizalište.



Ugovor između Grada i tvrtke vrijedan je između 17 i 20 milijuna kuna, radovi će trajati godinu i pol dana, a svečano otvorenje kompleksa planirano je za idući Dan grada, u prosincu 2017. godine.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Zito.hr


Pročitajte i...
Potpisan je ugovor o obnovi starog dijela "Sokolskog doma"!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: