Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



TC Konzum: Kulturno umjetnički program i dodjela zahvalnica sudionicima "Osijek i ja dišemo zajedno"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65867
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.05.2016. 13:32 
Naslov:  TC Konzum: Kulturno umjetnički program i dodjela zahvalnica sudionicima "Osijek i ja dišemo zaj
29.05.2016. 11:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udruga SNAGA KULTURE u ovoj godini nastavlja svoje aktivnosti u promociji osječke kulturne baštine. Nakon nekoliko uspješno provedenih projekata u posljednjih nekoliko godina: I SPOMENICI GOVORE (2013), ULICAMA MOGA GRADA (2014), BARUNICA I VIOLINIST (2014), MOJ SPOMENIK (2015) i RAZIGRANA POVIJEST (2015) pokrenut je projekt OSIJEK I JA DIŠEMO ZAJEDNO (2016).

Svi projekti su okupili veliki broj osječkih osnovnoškolaca koji su na različite načine kroz umjetnost povezali povijest u promociji kulturne baštine našega grada Osijeka i stekli nova znanja o osječkim kulturnim vrednotama.

U projektu OSIJEK I JA DIŠEMO ZAJEDNO, potpomognut financijskim sredstvima tvrtke Vodovod d.o.o. Osijek, učenici Osnovnih škola Franje Krežme, Dobriše Cesarića i Centra za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" su u suradnji sa srednjoškolcima Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek od reciklažnog materijala izradili replike spomenika našeg prerano preminulog violiniste Franje Krežme i osječke dobrotvorke, barunice Pauline Hermann u prirodnoj veličini i pokazali svoje kreativne sposobnosti.

Uz kratak kulturno umjetnički program i dodjelu zahvalnica sudionicima, izrađene replike će biti izložene u nedjelju, 29. svibnja 2016. u 11 sati na prvom katu trgovačkog centra Konzum (bivši Mercator), Gacka 10.

Prepoznali smo nastojanja udruge SNAGA KULTURE u povezivanju osječke kulturne baštine i umjetnosti i ostvarili kvalitetnu suradnju u ostvarivanju postavljenih ciljeva, istaknula je Ina Marić, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek.

Ističemo izvrsnu suradnju sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek koja je prepoznala vrijednost ovih projekata i širom otvorila vrata osječkim osnovnoškolcima od kojih će neki zasigurno krenuti stopama umjetnosti, dodao je Davor Horvat, predsjednik udruge SNAGA KULTURE.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: