Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNS: Čuraj "Župane, što je učinjeno s 80 milijuna kuna?"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.05.2016. 17:59 
Naslov:  HNS: Čuraj "Župane, što je učinjeno s 80 milijuna kuna?"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na danas održanoj 20. Županijskoj skupštini Osječko-baranjske županije, HNS-ov vijećnik i čelni čovjek slavonsko-baranjskog HNS-a, Stjepan Čuraj, ponovno je županu postavio pitanje o zatvaranju ureda Hrvatske pošte u selima, s obzirom da na isto pitanje nije dobio odgovor od prošlog zasjedanja Skupštine.

Zatražio je još jednom od župana da sazove sastanak sa svim načelnicima općina, kako bi se svi zajedno uključili u rješenje problema.

„Što je učinjeno s 80 milijuna kuna dobivenih u sporu? Na što je taj novac utrošen, osim na oročivanje kod banke? Dok nam narod odlazi i gladuje, mi štedimo u banci!“rekao je Stjepan Čuraj.

Podsjećamo, HNS-ovci su prošli tjedan održali konferenciju za medije, na kojoj su ukazali na gorući problem u slavonsko-baranjskim općinama i selima.

Također, Čuraj se osvrnuo na temu investicija u Osječko-baranjskoj županiji. Zatražio je jasan stav o najvećoj investiciji u zadnjih 40 godina – izgradnji Kombi-kogeneracijske elektrane u Osijeku.

„Po pitanju investicije KKE Osijek nije se ništa napravilo, a milijarde kuna su u pitanju. Bojim se da je paraliziranost Vlade prešla i na Županiju. Molim pisani odgovor zašto se šuti o ovoj temi“, poručio je Stjepan Čuraj.

HNS-ov vijećnik Vlado Koren zatražio je pak pomoć Osječko-baranjske županije u financiranju vodoopskrbe za Općinu Levanjska Varoš, s obzirom da Općina nije u mogućnosti samostalno financirati ovaj važan projekt za građane kojima isti život znači.

HNS-ov regionalni tajnik, Vinko Ručević, postavio je pitanje o projektu Centar za autizam, u kojem bi mjesto trebalo pronaći 250 korisnika – djece s autističnim spektrom. „S obzirom da je potpisan sporazum između Županije, Grada Osijeka, Ministarstva zdravlja, Ministarstva obrazovanja i Ministarstva socijalne politike i mladih, a sredstva su osigurana,molim odgovor gdje se nalazimo s projektom i kada počinje rekonstrukcija“?

Ručević je također sudjelovao u raspravi o stanju sigurnosti na području Osječko-baranjske županije, zatraživši odgovor na aktualno pitanje o kažnjavanju biciklista na području Osijeka. „Ako imamo podatak da se 95% ispisanih kazni odnosi na bicikliste, zanima nas koliki je postotak nesreća u kojima su sudjelovali biciklisti? Ima li više nesreća na područjima gdje je biciklistima ispisano manje kazni?“ pitao je Vinko Ručević zatraživši korelaciju između kazni i nesreća.



Tekst i foto: Ured HNS OBŽ

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: