Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Radovi na sanaciji nogostupa u Županijskoj ulici krenuli dva mjeseca prije roka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.05.2016. 13:59 
Naslov:  Radovi na sanaciji nogostupa u Županijskoj ulici krenuli dva mjeseca prije roka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas su započeli radovi na sanaciji nogostupa u Županijskoj ulici.

Podsjetimo, Županijska ulica na potezu od Trga Ante Starčevića do Ulice Hrvatske Republike raskopana je od prošle godine nakon što je Vodovod obavio zamjenu vodovodnih cijevi. Tada je odlučeno da se ne ide u sanaciju i uređenje nogostupa već da se sačeka izrada novog urbanističkog rješenja tog dijela grada.



Iako je bilo najavljeno da će radovi na sanaciji započeti krajem srpnja ili početkom kolovoza kada je manje automobila i prometa u gradu, gradska uprava je morala radove pomaknuti dva mjeseca ranije nakon velikog pritiska građana i mnogobrojnih žalbi na razrovano središte grada koje ružno izgleda, ali je i opasno za hodanje.

Radovi na tom dijelu Županijske obavljat će se u dvije faze. U prvoj, koja je danas započela, radit će se na istočnoj strani ulice, tamo gdje je HNK. Ona će koštati milijun i pol kuna i, prema riječima gradonačelnika Ivice Vrkića, predstavlja jednu od najvećih gradskih investicija ove godine.



Ona obuhvaća popločavanje Županijske ulice istim kockama kojima je popločan i središnji gradski trg, sanaciju parkirališnih mjesta te sadnju drvoreda s 12 stabala. Također će se zamijeniti kompletna javna rasvjeta, a HEP će uskoro započeti s postavljanjem novih električnih instalacija.



Vrkić je ponovio kako je dugoročni plan Grada pretvoriti cijeli taj dio Županijske ulice u pješačku zonu, no to će ipak morati pričekati „neka bolja vremena“ kada će se na sličan način obnoviti i zapadni dio ulice.





Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Početkom kolovoza kreće obnova nogostupa na istočnoj strani Županijske ulice

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.05.2016. 20:34 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: