Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNS: Gašenje poštanskih ureda – početak kraja našeg sela

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66180
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2016. 12:08 
Naslov:  HNS: Gašenje poštanskih ureda – početak kraja našeg sela
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

„U Zakonu o poštanskim uslugama jasno stoji da one moraju biti dostupne svima, pravovremene i stalne, a građanima osiguran jednak pristup. Usprkos tome, svakodnevno svjedočimo kršenju zakona u praksi. U cijeloj Općini Jagodnjak radi samo jedan poštanski ured, od 12:00 do 15:00 sati, dakle samo tri sata dnevno. Navedeno radno vrijeme ne odgovara nikome, pošiljke kasne, onemogućen je platni promet. U ime Općine, uputio sam dopis Hrvatskoj pošti u Osijeku i Zagrebu, i nećemo nijemo stajati pred ovim problemom, već nudimo rješenja! Očekujemo odgovor od nadležnih u HP-u. Također, tražimo od politike da se aktivno uključi, ali pozivamo i HAKOM, kao regulativno tijelo, na reakciju“, rekao je član Predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Osječko-baranjske županije i načelnik Općine Jagodnjak Anđelko Balaban na konferenciji za medije osječko-baranjskog HNS-a,kojoj je povod gašenje poštanskih ureda u slavonskim selima.

Podsjećamo kako je riječ o nastavku inicijative predsjednika Županijske organizacije HNS-a i županijskog vijećnika Stjepana Čuraja, koji je na ovaj problem ukazao na prošloj sjednici Županijske skupštine, uputivši otvoreni poziv osječko-baranjskom županu na zajednički sastanak s načelnicima općina, a s ciljem pronalaska rješenja.

„U Općini Podgorač rade dva poštanska ureda – u Podgoraču i Budimcima, oba na pola radnog vremena.

Svakodnevno se susrećemo s problemom dostave pošljki. Smanjuje se broj poštara i činovnika. Imamo situaciju gdje poslana pošiljka bude dostavljena tek nakon pet dana. To se nije događalo ni u doba poštanskih kočija! Općina Podgorač je zainteresirana za sufinanciranje. Želimo spriječiti gašenje poštanskih ureda.“
poručio je potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a i načelnik Općine Podgorač Goran Đanić.

„Tema je otvorena na prošloj sjednici Županijskeskupštine, a pitanje ću županu ponoviti u utorak, kada ponovno zasjedamo u svrhu dobivanja odgovora o tome što je poduzeto i što je napravio s 80 milijuna kuna od dobivene presude?! Mišljenja sam da se manji dio tog iznosa mogao izdvojiti za sufinanciranje poštanskih ureda. Pozivamo župana još jednom na sazivanje zajedničkog sastanak s načelnicima Općina.Gase se osnovni preduvjeti za život na selu i naše selo odumire. Podsjećam, u Josipovcu je također zatvoren poštanski ured, ali je suradnjom Grada Osijeka i HP-a pronađeno rješenje. Dakle, općine, Županija i država mogu i moraju riješiti taj problem. Dužnost nam je slušati građane i gledati njihov interes“, zaključak je prvog osječko-baranjskog HNS-ovca i županijskog vijećnika Stjepana Čuraja.
Ured HNS OBŽ



Tekst i foto: Željka Kolarić, glasnogovornica

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: