Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HDZ: Ivan Anušić jednoglasno izabran za predsjednika županijskog odbora HDZ-a OBŽ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66070
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.05.2016. 19:25 
Naslov:  HDZ: Ivan Anušić jednoglasno izabran za predsjednika županijskog odbora HDZ-a OBŽ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U subotu, 7. svibnja 2016. godine, na redovnoj Izbornoj skupštini Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije, za prvog čovjeka HDZ-a Osječko-baranjske županije aklamacijom je izabran Ivan Anušić.

Na Izbornoj skupštini kao gosti sudjelovali su Božo Galić, predsjednik ŽO HDZ-a VSŽ i vukovarsko-srijemski župan, Franjo Lucić, predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije i zastupnik u Hrvatskom saboru, Mario Turalija, predsjednik Gradskog odbora HSS-a grada Osijeka i zamjenik ministra poduzetništva i obrta, Zdravko Vukić, predsjednik Županijskog odbora HSP-a Ante Starčević i pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja, Ivica Završki kao predstavnik HDSSB-a, te Zlata Halusek u ime stranke Aktivni branitelji i umirovljenici Hrvatske.

Na samom početku Izborne skupštine Ivan Anušić podnio je izvješće o radu Županijskog odbora koji je on preuzeo 29. ožujka 2014. godine. Iste godine dočekao ga je prvi izazov na izborima za Europski parlament u kojima je HDZ u Osječko-baranjskoj županiji osvojio značajan broj glasova. Potom su uslijedili izvanredni izbori za tri općine, Čeminac, Petlovac i Semeljce gdje je HDZ odnio pobjedu, ili je pobijedio kandidat druge stranke kojega je HDZ podržao. Trend rasta broja glasova i povratka povjerenja građana u Hrvatsku demokratsku zajednicu u Osječko-baranjskoj županiji bio je vidljiv i 2015. godine kada je na izborima za Hrvatski sabor Domoljubna koalicija u IV. izbornoj jedinici osvojila šest mandata.
"Stranka je konsolidirana kako organizacijski i po članstvu, tako i financijski.

Naslijeđeni dug od više od milijun i sedamsto tisuća kuna danas je značajno smanjen, a povjerenje članova i simpatizera vidljivo je i kroz uspješno organizirane dvije donatorske večere na kojima je prikupljeno više od pola milijuna kuna. HDZ u Osječko-baranjskoj županiji više nije stranka političke margine, nego politički lider kako i dolikuje najvećoj hrvatskoj stranci užupaniji koja je njezina kolijevka", rekao je Ivan Anušić.



Od mogućih 313 izaslanika na Izbornoj skupštini nazočilo je 263 izaslanika koji su aklamacijom izabrali Ivana Anušića za novog predsjednika ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije, kao i članove Nadzornog odbora.



Za 38 članova Županijskog odbora bilo je prijavljeno 49 kandidata, a od 263 izaslanika svoj glas je dalo 247 izaslanika, dok je 16 listića bilo nevažećih.
Novi Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije čine: Vjekoslav Barišić, Anto Barukčić, Snježana Brzica, Darko Dorkić, Antun Galić, Goran Ivanović, Tomislav Ivić, Mirko Ivković, Milan Knežević, Zoran Kontak, Vlatko Kopić, Vedran Kramarić, Dubravko Kučinac, Petar Lagator, Marin Mandarić, Davor Mikulić, Josip Miletić, Marinko Miloš, Ivica Mlinarević, Marko Pavić, Marijan Peran, Robert Periša, Mirko Pešić, Zlatko Pinjuh, Tomislav Rob, Stipan Šašlin, Zdravko Šimara, Jurica Tolj, Srećko Tomas, Hrvoje Topalović, Nataša Tramišak, Dražen Trcović, Biljana Tuševski, Željka Vrebac, Anto Vukoje, Ivo Zelić, Krešimir Žagar, Leon Žulj.



U svom obraćanju nakon završetka izbora Ivan Anušić pozvao je sve novoizabrane članove Županijskog odbora na zajedništvo, ali i odgovornost prema regiji i županiji u kojoj žive.



"Nitko od nas nije veći od stranke, odluke će se donositi u stranačkim tijelima i očekujem da ih svi poštujete. Građani su nam dali povjerenje i s punim pravom od nas očekuju ispunjenje obećanja koja su dana u predizbornoj kampanji te izlazak iz krize koja je osobito snažna upravo u Slavoniji i Baranji. Iduće godine čeka nas najvažniji ispit - lokalni izbori. Ljude imamo, znanje imamo, a uz dobru organizaciju i ozbiljan pristup poslu - siguran sam da uspjeh neće izostati", rekao je Ivan Anušić.





Tekst i foto: Povjerenstvo za medije ŽO HDZ OBŽ

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: