Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Gitarist Istvan Römer sjajnim koncertom nastavio ciklus Osječke glazbene srijede

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65755
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.05.2016. 19:01 
Naslov:  Gitarist Istvan Römer sjajnim koncertom nastavio ciklus Osječke glazbene srijede
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Istaknuti hrvatski gitarist Istvan Römer nastupio je sinoć u atriju bivšeg Arheološkog muzeja u sklopu ovogodišnjeg koncertnog ciklusa Grada Osječka glazbena srijeda.

Redoviti profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu osječkoj se publici predstavio zanimljivim programom („Sonata“ Luke Sorkočevića, „Sonata“ Tomislava Uhlika i „Cafe komadi“ Vojislava Ivanovića) kojim je na dojmljiv način povezao skladbe skladatelja različitih epoha i prostora, ali koji su svaki na svoj način istraživali izražajne mogućnosti gitare kao instrumenta.



A na složenost i zahtjevnost predloženih partitura Römer je odgovorio dojmljivom i filigranski preciznom izvedbom koju ne obilježava samo izvođačka perfekcija, već i njezina sugestivnost te interpretativna širina i snažan kreativni naboj kojim umjetnik svakom predlošku dodaje nešto svoje.



Publika je burnim pljeskom nagradila umjetnika i pozvala ga na zasluženi bis, a opća je ocjena kako ovaj jednostani nastup spada u najbolje koncerte ovosezonskog OGS-a.



Ciklus Osječke glazbene srijede nastavlja se za tjedan dana, 11. svibnja u istom prostoru, kada nastupaju nagrađivani učenici Glazbene škole Franje Kuhača.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: