Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Da je put do zvijezda trnovit potvrđuje i projekt 260 DANA autora Marijana Gubine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.05.2016. 18:20 
Naslov:  [VIDEO] Da je put do zvijezda trnovit potvrđuje i projekt 260 DANA autora Marijana Gubine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas, nakon što je prošlo skoro pet godina od početka projekta, a godinu i pol od praizvede predstve i kad obilježavamo pedesetu izvedbu HIT predstave 260 DANA u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku redatelja Dražena Ferenčine, svi opravdano s veseljem kliću, posebno zbog izvrsnog razvoja cjelokupnog projekta. Još se sjećamo prošlogodišnjih nagrada: 25. Marulićevi dani u Splitu donijeli su nagradu za dramatizaciju teksta Ani Prolić, odnosno svim sudionicima projekta, kao što su svi nagrađeni na istom festivalu Nagradom publike za najbolju predstavu; uslijedio je ubrzo i 22. Festival glumca na kojem je predstava 260 dana odnijela u HNK Osijek nagradu za najbolju predstavu u cjelosti i, naposljetku, za kraj 2015. godine uslijedile su dodatne dvije nagrade koje HNK Osijek upisuje u povijest nagrađivanih predstava s ukupno pet nagrada za jednu predstavu u jednoj godini. Legendarne nagrade za lege bile su: Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju dramatizaciju i Nagrada za najbolju predstavu. Uzevši u obzir navedene nagrade, mnogobrojne pozitivne kritike bez ijedne negativne i, kako autor Marijan Gubina voli istaknuti, nagrade nad nagradama, a odnosi se na zainteresiranost publike i drugih kazališta, opravdano možemo istaknuti HNK Osijek kao osvježenje hrvatskog kazališta.



Posebnu zahvalnost nužno je istaknuti autoru projekta 260 DANA gospodinu Gubini, koji je ustrajao na razvoju projekta kojeg čini istoimeni roman preveden na 15 jezika, a koji slovi kao najčitaniji roman u zadnje četiri godine u Hrvatskoj (za inozemstvo još nemamo informacije). Marijan Gubina ustrajao je u ideji da se uprizori kazališna predstava prema romanu i, na sreću svih nas, intendant HNK u Osijeku gospodin Božidar Šnajder prepoznao je ideju te stvorio predstavu zbog koje svi gledatelji danas suznih očiju ostaju bez daha.



Danas, uz izvrsnu predstavu koja nas potiče na razmišljanje, autor projekta provocira nas, odnosno ostavlja prostor za maštanje kakav će ispasti igrani film visoke produkcije, za kojeg se interesiraju mnogobrojne produkcijske kuće, a Marijan isti najavljuje u 2017. godini.











Tekst i foto: Marta Gubina

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: