Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dječje kazalište: Jonathanov let

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.05.2016. 12:58 
Naslov:  Dječje kazalište: Jonathanov let
Od 04.05.2016. 18:00 do 05.05.2016. 17:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svi koji još nisu pogledali izvrsnu predstavu Jonathanov let Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića imaju prigodu nadoknaditi propušteno i pridružiti nam se u srijedu, 4. svibnja ili u četvrtak 5. svibnja 2016. s početkom u 18 sati na daskama donjogradskog teatra. Riječ je o priči za male i velike letače - prošlogodišnjem premijernom naslovu sa Osječkoga ljeta kulture namijenjenom višim razredima osnovne škole, srednjoškolcima i odraslima. Tekst je prema poznatom romanu Galeb Jonathan Livingston Richarda Bacha prilagodio NIkola Zavišić. Autorsku ekipu čine redatelj Nikola Zavišić koji potpisuje režiju, prilagodbu teksta i oblikovanje svjetla; kostimografkinja Maja Mirković – koja je ovom prvom suradnjom s našim Kazalištem obilježila i svoju stotu premijeru; scenografkinja Irena Kraljić, autor glazbe Willem Miličević, scenski pokret – Dunja Jocić, a asistentica redatelja je Areta Ćurković. Naši letači su: Edi Ćelić kao Jonathan, Lidija Kraljić Zavišić je Flip, Đorđe Dukić – Uč-Jang, Snježna Ivković – Mali koralj – Koraljka, Areta Ćurković – Daleka Hrid – Dalia i Mirel Huskić – Saliven. Priča je to o letenju kaže redatelj Nikola Zavišić… Pomalo onom pravom, uz pomoć krila, koje poštuje zakone fizike i kojim se koriste ptice. Malo više o onom unutarnjem letenju, istraživačkom, koje se događa u nama i koje nam pomaže da upoznamo sami sebe, svijet oko nas i proširimo granice, vanjske i unutarnje. Ovo je priča o ljubavi i strasti prema letu i svakodnevnoj želji za usavršavanjem. Galeb Jonathan od rođenja je drukčiji od svoga jata. Za razliku od njihovog cilja – čistog opstanka, Jonathan ima svoj cilj – letjeti što brže, dostići savršenstvo istražujući granice svojih mogućnosti. Izopćen iz jata postaje usamljenik…. Ovo je dakle priča o sukobu stvarnosti i snova, poezije i banalnosti, mašte i straha. Pozivamo vas da se upustite u let s nama i galebom Jonathanom, da pobijedite svoje strahove i ograničenja, hrabro skočite u more vlastite mašte i zaplivate ka horizontu. Tko zna gdje će nas to odvesti. Vrijedi pokušati.

Predstavu u srijedu i četvrtak igramo za studente Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Odjela za kulturologiju, učenike Škole za primjenjenu umjetnost i dizajn i Građevinsko-geodetske škole te u slobodnoj prodaji za građanstvo, a svoje ulaznice po cijeni od 20 kuna možete kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 8 do 15 sati ili ih rezervirati mejlom na marketing[at]djecje.kazaliste[dot]hr i na broj 031 501 485.






Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: