Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Potpisan ugovor o prijenosu dionica NK Osijeka s Grada na privatnog vlasnika

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.05.2016. 14:51 
Naslov:  Potpisan ugovor o prijenosu dionica NK Osijeka s Grada na privatnog vlasnika
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas su u gradskom poglavarstvu gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić i opunomoćenik Lőrinca Mészárosa, u nazočnosti Ivana Meštrovića, predsjednika Uprave NK Osijeka i Igora Galića, direktora Kluba, potpisali ugovor o prodaji i prijenosu 25% dionica NK Osijeka s Grada na nove vlasnike.

Nakon što je 25. travnja stigla suglasnost Ministarstva sporta na prodaju predmetnih dionica, ovim činom prijenosa dionica službeno se privodi kraju proces preoblikovanja kluba. Preostaje još sačekati upis novih vlasnika te potom održati skupštinu kluba na kojoj će se izabrati nova uprava.



Prema riječima gradonačelnika Vrkića, novi su vlasnici preuzeli potpunu odgovornost za daljnje funkcioniranje kluba čime su Gradu uštedjeli 6-7 milijuna kuna koliko je Grad svake godine izdvajao za NK Osijek. Ta će sredstva dijelom biti usmjerena na financiranje drugih sportova i drugih nogometnih klubova (Olimpija, Metalac, Grafičar), dok će milijun kuna ostati usmjereno omladinskom pogonu NK Osijeka.



Vrkić je također dodao kako je još potrebno riješiti odnos novog vlasnika i stadiona koji je u vlasništvu Grada, što će se riješiti skorašnjim potpisivanjem ugovora prema kojemu će Grad održavati stadion do lipnja, a nakon toga će održavanje stadiona preuzeti novi vlasnici.

Ivan Meštrović se zahvalio Gradu i Gradskom vijeću na jednoglasnoj podršci koju je projekt preoblikovanja kluba dobio od svih stranaka obećavši kako će nova uprava vratiti NK Osijek na mjesto koje mu pripada, u sam vrh hrvatskog nogometa. Što se tiče gradnje novog stadiona u skladu s europskim standardima o kojoj se već dulje vrijeme priča, Meštrović je rekao kako su razgovarali s gradskom upravom o tome, ali da još nije donesena konačna odluka ide li se u projekt gradnje novog objekta ili će se postojeći stadion do temelja obnoviti.



Na novinarsko pitanje o licenciranju, odnosno činjenici da klub još nije dobio licencu za nastup u HNL-u iduće sezone, Meštrović je odgovorio kako je riječ o nasljeđenom problemu koji se uvijek rješavao sa zakašnjenjem, no sve će biti riješeno kroz tjedan ili dva, tako da navijači NK Osijek nemaju nikakvog razloga za strahovanje.



Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.05.2016. 10:59 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: