Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Reporteri boljega društva" u Dokkici prikupili školski pribor za škole Burkine Faso

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.04.2016. 14:06 
Naslov:  "Reporteri boljega društva" u Dokkici prikupili školski pribor za škole Burkine Faso
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu EU projekta "Mladi za zemlju" koji su zajednički provodile Udruga Breza i Grad Osijek, imali smo jedinstvenu priliku ugostiti Lassinu Zampoua, predstavnika nevladine organizacije Keoogo iz Burkine Faso. Nakon škola u Poljskoj i Italiji, L. Zamopou posjetio je i neke od osječkih škola - OŠ A. Šenoa i Medicinsku školu, ali i Dječju osječku kreativnu kućicu - Dokkicu. Cilj je njegova posjeta bio upoznati učenike s kulturom i običajima ove afričke zemlje (interkulturalna dimenzija projekta) te predstaviti humanitarni rad organizacije koja brine o velikom broju afričke djece koja iz raznih razloga, većinom ekonomskih, žive na ulicama glavnoga grada Burkine Faso (dimenzija globalnoga obrazovanja).

Prepuni pitanja, osječki učenici nisu propuštali priliku za zajedničko fotografiranje s gostom, a "pali" su i autogrami.



Jedna od projektnih aktivnosti bila je i razmjena paketa s predmetima iz svakodnevnoga života europske i afričke djece te
video zapisa putem kojih su djeca s oba kontinenta, međusobno razmjenjivali informacije o sebi i svojim zemljama.



Tako su "Reporteri boljega društva" u Dokkici uspješno organizirali akciju prikupljanja školskoga pribora za škole Burkine Faso te snimili video za male Burkince u kojima su pričali o sebi i zemlji iz koje dolaze. U toj je aktivnosti sudjelovalo pet osječkih osnovnih škola.





Tekst i foto: Ivana Šibalić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: