Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Rundek Cargo Trio izgradio čvrst "most" s osječkom publikom u kinu Urania

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.04.2016. 9:36 
Naslov:  [FOTO] Rundek Cargo Trio izgradio čvrst "most" s osječkom publikom u kinu Urania
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nisam znao da ću tako brzo opet biti u Osijeku“ pjevao je Darko Rundek u uvodnoj pjesmi „Tranzit“ sinoć u osječkom kinu Urania izmamivši time prvi od više glasnih aplauza i uzvika odobravanja osječke publike.

Kino Urania bilo je prepuno mlađih ali i starijih Rundekovih obožavatelja koji su došli ovjeriti starog mačka na njegovoj velikoj regionalnoj turneji kojom promovira svoj posljednji, prošlogodišnji album „Mostovi“. Mjesta u dvorani nije bilo ni u parteru ni na balkonu, pa su oni koji su zakasnili na sam početak svirke morali stajati sa strane.

Galerija 031: Darko Rundek Cargo Trio
[Foto: Zoran Macakanja][28.4.2016., kino Urania]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)


Darko i njegovi vjerni suradnici u triju - Izabel na violini i multiinstrumentalist Duco – svojom su dvoiposatnom svirkom (uz jednu stanku od 20-ak minuta u sredini) doista sazidali nekoliko mostova – glazbeno-geografskih, lakoćom se krećući kroz zvukove s nekoliko kontinenata; povijesnih, od hitova legendarnog novovalnog benda Haustor („Uzalud pitaš“, „Bi mogo da mogu“), preko Rundekovih solo albuma („Hijavata“, „Ruke“, „Apokalipso“), sve do pjesama s posljednjeg albuma („Indijska“, „Mostovi“, „Ne zaboravi me“...).

Ali najvažniji most je bio onaj s osječkom publikom: opušten i raspoložen, Darko je odmah uspostavio dobar kontakt koji je uspješno održavao sve do kraja nastupa. Atmosfera na svirci je bila ugodna, iako previše kazališna tijekom izvedbe novih stvari koje publici očito još nisu bile poznate. No, čim je prešao na „poznati teren“ kazališnu atmosferu zamijenilo je zborno pjevanje, a na samom kraju nastupa, tijekom izvedbe „Apokalipsa“, pjesme s kojom već 15 godina završavaju koncerte, publika se ustala sa stolica i stvorila pravi koncertni ugođaj.

Koncert u gradskom kinu bio je za mnoge Osječane prva prigoda da Rundeka i ekipu vide u ovako svedenijem izdanju pa, iako u ovom formatu svira i u velikim prostorima, kina, kazališta pa čak i crkve idealni su prostori za njegovu glazbu danas, nastupi u manjim i intimnijim prostorima gdje ima izravan kontakt s publikom. Stoga su svi koji su sinoć bili u Uraniji kino napustili zadovoljni, a ako ste propustili priliku ovjeriti ga u Osijeku, za dva dana turneja ga odvodi u Slavonski Brod...



Tekst: Osijek031.com
Foto: Zoran Macakanja


Najava: Rundek Cargo trio u Osijeku [2016.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: