Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Animirani film "Grad duhova" osječkog autora Marka Dješke osvojio nagradu Oktavijan

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.04.2016. 20:07 
Naslov:  [VIDEO] Animirani film "Grad duhova" osječkog autora Marka Dješke osvojio nagradu Oktavija
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kratki animirani film „Grad duhova“ osječkog režisera animiranog filma i strip autora Marka Dješke osvojio je nagradu Oktavijan na 25. festivalu Dani hrvatskog filma.

Oktavijan je jedna od najprestižnijih nagrada za filmsko ostvarenje koje dodjeljuje Društvo hrvatskih filmskih kritičara, a za 2016. godinu nagrada je otišla u ruke sve poznatijem i traženijem osječkom strip i film autoru.

„Grad duhova“ je ratni film o napuštenom gradu i bitci koja bijesni dok jedan stanovnik vodi bitku sa samoćom kroz svoje dnevne rituale. Radnja filma je inspirirana stvarnim događajima u Osijeku koji je tijekom ratnih 90-tih često bio nazivan gradom duhova.

Film je producirao Zagreb film potpomognut sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba, a upravo je krenuo u distribuciju i na velikom platnu moći će se pogledati na zagrebačkom Animafestu koji će se ove godine održati od 6. do 11. lipnja.

Evo kako je na svom blogu sam Marko opisao nagradu:
Zbog izbivanja iz zemlje povodom trening programa u školi La Poudriere nisam bio u mogućnosti sudjelovati na dodjeli, pa niti vidjeti svoj film na velikom platnu. No, drago mi je zbog Oktavijana koji spada među prestižnije nagrade koje dodjeljuje Društvo hrvatskih filmskih kritičara na osnovu cjelokupne produkcije 2016 unutar medija za kojeg se nagrada dodjeljuje, u ovom slučaju, animaciji“.





Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: