Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nastavlja se projekt "Budi i ti poduzetnik"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.04.2016. 14:00 
Naslov:  Nastavlja se projekt "Budi i ti poduzetnik"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nastavlja se provedba projekta "Budi i ti poduzetnik" kojeg su u veljači pokrenuli Savjet mladih Osječko-baranjske županije, Udruga Kreativna igraonica Šubi dubi i tvrtka Recupero.

Ideja projekta bila je da se mladi poduzetnici koji započinju poduzetničku aktivnost educiraju i prikupe što potpunije i kvalitetnije informacije kako bi mogli pokrenuti svoj posao tako što će dobiti stručnu podršku, pomoć i cjelokupno praćenje njihovog poslovanja u trajanju od šest mjeseci.

Korisnici projekta mogle su biti tvrtke koje posluju do dvije godine ili su u procesu osnivanja, imaju registrirano sjedište na području Osječko-baranjske županije, a u obzir nisu dolazili poduzetnici koji se bave ugostiteljstvom ili prodajom duhanskih proizvoda odnosno alkoholnih pića.

Nakon dva mjeseca prijava natječaj je sredinom travnja zatvoren, a uvodni sastanak s odabranim poduzetnicima održan je danas u prostorijama Osječko-baranjske županije. Od 20-ak prijavljenih, ukupno 12 mladih poduzetnika ispunilo je uvjete ovog projekta i oni su potpisali ugovore s tvrtkom Recupero koja će im pružiti besplatne računovodstvene i savjetodavne usluge te edukaciju iz područja relevantnih za uspjeh poduzetničkog pothvata (knjigovodstvo, financijski dio, informacije o Europskim fondovima...), od toga kako osnovati tvrtku pa do informacija o zatvaranju ili stečaju iste.

U drugoj fazi projekta odabrani mladi poduzetnici dobit će potrebnu dodatnu edukaciju kroz niz radionica i seminara uz sudjelovanje specijaliziranih i iskusnih predavača. Kako je istaknuto na sastanku, u počecima svakog poduzetničkog pothvata ključno je dobiti kvalitetnu i potpunu informaciju jer to u startu povećava šanse poduzetnika za uspjeh na tržištu.

Sastanku su nazočili i predstavnici Osječko-baranjske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Hrvatske gospodarske komore koji su se također obvezali pružiti pomoć mladim poduzetnicima.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: