Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Razvojna strategija Osječko-baranjske županije bit će dovršena do kraja ove godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65705
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.04.2016. 10:08 
Naslov:  Razvojna strategija Osječko-baranjske županije bit će dovršena do kraja ove godine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Osječko-baranjskoj županiji jučer je održana druga ovogodišnja Koordinacija predstavnika gradova i općina s područja županije. Na njoj se razgovaralo o tri važne teme za cijelu županiju: izradi nove županijske razvojne strategije, projektima prekogranične suradnje Hrvatske s Mađarskom i Srbijom te predstavljanju Nacionalne baze projekata.

Osječko-baranjska županija upravo radi na izradi nove županijske razvojne strategije kao najvažnijeg strateškog dokumenta županije koji predstavlja temelj za sve županijske proračune do 2021. godine, a ujedno će objedinjavati sve razvojne projekte koje će na svom području jedinice lokalne samouprave aplicirati prema nacionalnim i/ili EU fondovima.

U izradu ovog dokumenta uključene su sve jedinice lokalne samouprave uz predstavnike županijskih ustanova i agencija, stručnjake iz područja gospodarstva, kulture i sporta, poduzetnike i predstavnike Sveučilišta. Županijska razvojna strategija trebala bi biti dovršena do kraja ove godine, a potom će se s njom usklađivati razvojne strategije općina i gradova.

Na koordinaciji su predstavnici gradova i općina također informirani o projektima prekogranične suradnje sa Srbijom i Mađarskom, odnosno o dva natječaja koja su u tijeku: Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014.-2020. ukupne vrijednosti 15.009.809 EUR s rokom dostave 1. srpnja; te natječaj za projekte prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska ukupne vrijednosti 26.528.785 eura s rokom za prijavu 31. svibnja.

Naglašeno je kako se upravo preko ovakvih prekograničnih projekata mogu povući značajna sredstva iz EU fondova te je potrebno uključiti što više gradonačelnika i načelnika općina u pisanje i prijavljivanje projekata, a županija će im pružiti svu potrebnu stručnu podršku.

Govorilo se i o jedinstvenoj Nacionalnoj bazi projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Od svih jedinica lokalne samouprave očekuje se da unose svoje projekte u nacionalnu bazu podataka u koju je ovog trenutka na razini cijele Hrvatske upisano 1.800 projekata ukupne vrijednosti tri milijarde eura, od čega s područja OBŽ-a 290 projekata po čemu je naša županija u samom hrvatskom vrhu.



Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: