Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Trgovačkoj školi proveden projekt "Trijezni vozač"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.04.2016. 9:36 
Naslov:  U Trgovačkoj školi proveden projekt "Trijezni vozač"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Moto klub Veterani Croatia, u suradnji s PU Osječko-baranjskom i HAK Osijek, kao partnerima, proveli suprojekt u Trgovačkoj školi u Osijeku pod nazivom 'Trijezni vozač'.

Riječ je o projektu kojim se željelo pokazati štetnost i utjecaj alkohola i opojnih droga na prosudbu tijekom vožnje kao i samu vožnju motornim vozilom. Teoretski i stručni dio Projekta, proveo je djelatnik Odjela za prevenciju PU Osječko-baranjske.



Službenici Odjela prevencije PU Osječko-baranjske učenicima su održali predavanje na temu prevencije i sigurnosti u prometu, au sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog promet, u okviru kojeg je Republika Hrvatska već poduzela niz aktivnosti na operativnom, preventivnom, edukativnom i međunarodnom planu. Učenici tom prigodom imali su priliku isprobati tzv. “Pijane naočale“ koje simuliraju stanje alkoholiziranosti i utjecaj opojnih droga na samu prosudbu tijekom upravljanja motornim vozilom.



HAK Osijek i Članovi MKVC, napravili su mini poligons „Pijanim naočalama“, isti seprovodi hodanjem između triprometna čunja tzv „osmica“ s mogućnosti preprekate sistem „ključ- brava“„ cilj ovog i sličnih projekata koje provodimo ispred MKVC da mladima prikažemo štetnost alkohola i drugih opijata u prometu. U ovom projektu prikazani su edukativni filmovi te učenici mogu isprobati“pijane naočale” koje simuliraju različite stadije pijanstva. - kaže Vrselja Božidar, član MKVC Istočna Hrvatska.



Maturanti su jedna od najosjetljivijih i najugroženijih skupina u prometu zbog skorog ulaska u proces osposobljavanja za vozače i sve češćih potencijalnih izlazaka nakon položenog vozačkog ispita. Stava smo da buduće mlade vozače trebamo pravodobno upozoriti na opasnosti i posljedice koje mogu prouzročiti konzumiranjem alkohola i drugih opijata a sve s ciljem smanjenja broja poginulih na hrvatskim cestama." - navodi Andrijana Šimunec, stručni suradnik za preventivne poslove HAK-a.











Tekst i foto: Sonja Srša

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: