Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Živi zid: Pismo načelniku PU Osječko baranjske

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65890
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.04.2016. 15:42 
Naslov:  Živi zid: Pismo načelniku PU Osječko baranjske
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Poštovani,

Popis stanovništva iz 2011. godine kaže kako u Splitu živi 178.192, u Rijeci 128.735, dok Osijek ima 107.784 stanovnika.

Uzmemo li u obzir odlazak značajnog broja ljudi iz našeg grada u zadnjih pet godina, taj broj (za Osijek) je sigurno manji, čime je omjer između ova tri grada nešto drugačiji.

Prema napisima u medijima koji su objavljeni prije nekoliko dana, statistika kaže kako je u navedenom razdoblju u Splitu u prometu kažnjeno 5 biciklista, u Rijeci njih 7, a u Osijeku čak njih 1.881.

Uzmemo li u obzir zakone statistike, ovaj broj do te mjere odudara od prosjeka, da ruši sve zakone statistike, ali i neke druge zakone. Naime, broj kažnjenih biciklista u našem je gradu veći 376 puta u odnosu na Split, odnosno 269 puta u odnosu na Rijeku.

Takvi podaci daju građanima opravdanje sumnjati da je po srijedi nešto drugo, a ne redovno kažnjavanje biciklista koji su prekršili neko prometno pravilo. Kada bismo nagađali, pa pretpostavili da je svaki od njih kažnjen s petsto kuna, kolika je kazna za vožnju po pješačkoj stazi, došli bismo do nevjerojatne brojke od 940.500 kn, koliko bi u tom slučaju bilo ispisano kazni za ove navodne prekršitelje. To je brojka koja je apsolutno nevjerojatna, a usudimo se reći i neprihvatljiva, uzme li se u obzir da su stanovnici istoka Hrvatske najosiromašeniji dio nacije.

Uzmemo li u obzir gore spomenute zakone statistike, ali i zakon vjerojatnosti, prema ovim brojkama ispada da stanovnici Osijeka 322 puta slabije poznaju pravila ponašanja u prometu od sranovnika Rijeke i Splita zajedno, što je nemoguće, ali i netočno, uzme li se u obzir broj prometnih prekršaja uopće u ova tri grada, prema kojima Osijek ne odskače.

Opravdana je sumnja naših sugrađana da se u našem gradu provodi svojevrsni "policijski biznis" kažnjavanjem biciklista, čime se bez puno truda puni državna blagajna. Takvo postupanje vaših djelatnika prema našim sugrađanima je nepotrebno i neopravdano, a time se vjerojatno među građanima ruši i ugled policije koja se, ako je suditi prema ovim brojkama, primarno bavim "lovom na bicikliste". Usporedimo li brojku od 1.881 kažnjenog biciklista, možemo zaključiti da su u Osijeku problem broj jedan za policiju upravo biciklisti, a tek potom slijede svi drugi prekršaji, kriminal i ostalo čime bi se policija trebala baviti.

Stoga od vas tražimo da javnosti pojasnite o čemu se radi, tko je ta službena osoba u Osijeku koja je izdala zapovijed o "lovu na bicikliste", te da ovaj, usuđujemo se reći, fenomen bez presedana, istražite i ako postoje nepravilnosti i moguće nezakonitosti, odgovorne za ovaj cirkus odgovarajuće sankcionirate.

Poštovana gospodo načelnici, sigurni smo da ćete, kada analizirate brojke, i sami uvidjeti da se u ovom slučaju radi o svojevrsnom apsurdu, koji bi prije priličio nekakvoj policijskoj državi.



Tekst i foto: Živi zid grada Osijeka, Hrvoje Runtić, predsjednik ogranka

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
 



 Skoči u forum: