Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Filozofski fakultet: Putopisno - planinarsko predavanje "BOLIVIJA – od Anda do Amazone"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Ksenija Vilić
Offline
Ukupno postova: 17
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.02.2016. 19:47 
Naslov:  Filozofski fakultet: Putopisno - planinarsko predavanje "BOLIVIJA – od Anda do Amazone"
17.02.2016. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Planinarsko društvo "Zanatlija" Osijek organizira treće u nizu putopisnih predavanja srijedom, 17. veljače 2016., na Filozofskom fakultetu. Predavanje počinje u 18 h. Tema predavanja je Bolivija - zemlja neobičnih raznolikosti koju je prošle godine s prijateljima obišao Vlado Obad, planinar i profesor. Predavanje će biti popraćeno mnoštvom prekrasnih fotografija, osobnih dojmova i anegdota.

Bolivija je među najsiromašnijim zemljama Južne Amerike iako se prostire na više od milijun kvadratnih kilometara i raspolaže velikim rudnim bogatstvom. Od blizu 10 milijuna stanovnika dvije trećine je autohtono, indogeno stanovništvo. Predsjednik Evo Morales nastoji osloboditi zemlju od kolonijalnog nasljeđa. Bolivija ima manje turističkih znamenitosti od Perua, ali je samosvojnija i nudi prostore za istraživačke pustolovine.

Prijestolnica La Paz leži na visini od 4000 m i time drži svjetski rekord. U njegovoj blizini je čarobno jezero Titicaca, njegova predgrađa ovješena su na padine Kraljevskih Kordiljera, tu je i Tiwanako – jedna od kolijevki kulture u Andama. Vrhunac putovanja predstavlja najveća slana pustinja na svijetu – „Salar de Uyuni“, okružena brojnim vulkanima na „Plamenom pacifičkom pojasu“. Posjetitelji će se spustiti u najveći rudnik srebra (Potosi) i uživati u njegovanom gradu Sucre, s prelijepim kolonijalnim građevinama. Najdublji dojam ipak ostavlja skromno, u slikovite nošnje odjeveno stanovništvo naroda Qechua i Aymara.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: