Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljen nacrt programa Osječkog ljeta kulture 2016.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.02.2016. 20:18 
Naslov:  Predstavljen nacrt programa Osječkog ljeta kulture 2016.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj prezentaciji iskustava češkog grada Plzena kao Europske prijestolnice kulture u prošloj godini te iskustvima koja Osijek može iskoristiti kao kandidat za tu titulu 2020., kratko je predstavljen i nacrt programa Osječkog ljeta kulture 2016.

O OLJK-u su govorile Ljerka Hedl, pročelnica gradskog odjela za kulturu i Dražena Vrselja, predsjednica organizacijskog odbora OLJK-a za 2015. 16. po redu izdanje najvažnijeg osječkog ljetnog kulturnog programa ove će godine trajati od 29. lipnja do 15. srpnja i završit će dan uoči početka Pannonian Challengea koji se ove godine po prvi put održava u srpnju umjesto u kolovozu, od 16. – 23. srpnja.

Ove će godine OLJK biti usmjeren na promociju Osijeka kao EPK za 2020. što znači da će program biti bogat i sadržajan te će uključiti što je više moguće gostujućih događaja iz drugih hrvatskih gradova i iz inozemstva, sve ovisno o proračunu koji će organizatori imati na raspolaganju.

Ovogodišnji program mogao bi biti impresivan, sudeći barem prema prvim najavama. Iz Budimpešte bi u Osijek mogla doći velika i skupa opereta „Maria Antoneta“, iz zagrebačkog „Kerempuha“ hit predstava „Maratonci trče počasni krug“ temeljena na legendarnoj drami Dušana Kovačevića, osječki HNK izveo bi predstavu „Moje pjesme moji snovi“ po istoimenom hit filmu dok bi iz Novog Sada mogli dobiti predstavu „Na Drini ćuprija“ na temelju knjige Ive Andrća s čak 22 glumca na bini.

Od koncerata, ovogodišnji OLJK mogao bi se podičiti nastupom Simfonijskog orkestra Hrvatske radio-televizije, nastupom Matije Dedića u sklopu programa „Martija svira Arsena“ te kvarteta Zorana Predina. Osim kazališta i glazbe, kao i obično OLJK će ugostiti i nekoliko promocija knjiga, izložbi i plesnih performansa, a pregovori su u tijeku i oko posebne poslastice - dovođenja kontroverznog i osporavanog ali svjetski priznatog slovenskog filozofa Slavoja Žižeka.

Ovo ovako predstavljeno za sada je još uvijek samo popis želja. Što će se od gore navedenog doista naći na programu ovogodišnjeg OLJK-a ovisit će o količini novca koju će Grad i sponzori izdvojiti, no za očekivati je da će, posebice u slučaju da Osijek doista postane EPK 2020., i Osječko ljeto kulture biti bogatije nego proteklih nekoliko godina.

Na također važno pitanje naplaćivanja ulaznica za pojedine programe još nema konačnog odgovora. Moguće je da će se ove godine inozemna gostovanja naplaćivati a domaća ne, no odluka o tome još nije donesena. Više detalja o samom programu znat će se u narednih nekoliko tjedana.



Tekst: M.M./Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: