Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



MUP: "Nema nestašice registracijskih pločica"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.02.2016. 9:16 
Naslov:  MUP: "Nema nestašice registracijskih pločica"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iz Ministarstva unutarnjih poslova opovrgnuli su jučer informaciju da vlada nestašica registracijskih pločica i ustvrdili da opskrba teče neometano iako su "zalihe bile na nešto nižim razinama", javlja Hina.

Mediji su proteklih dana javljali kako ni u jednoj od pet stanica za tehnički pregled vozila u Osijeku već danima nema registracijskih pločica. Slična je situacija bila i u Zadru. Vlasnici novih vozila registraciju nisu mogli obaviti u nekom obližnjem gradu, jer postoji zakonska obaveza da to moraju učiniti u mjestu gdje im je adresa prebivališta. "U Stanici za tehnički pregled EuroOsijek kažu kako već neko vrijeme nemaju pločica, a nema ih čak ni u policiji. Ljudima koji dolaze registrirati vozila ne mogu pomoći, jer nemaju ni valjanu informaciju kada bi pločice mogle stići", javlja net.hr.

U MUP-u priznaju da su zalihe smanjene, ali, tvrde, kako to nikako ne dovodi u pitanje normalno registriranje vozila, odnosno zamjenu ili izdavanje registracijskih oznaka.

Predmnijeva se da je razlog cijelom problemu to što se mijenjao izgled pločica. S početkom godine na snagu je stupila odluka Vlade o početku primjene novih registracijskih pločica za motorna vozila na kojima je oznaka Europske unije. Primjena novih tablica prvotno je trebala početi prije šest mjeseci, ali se zbog problema s natječajem i uplitanja politike u idejna rješenja tablica, rok pomaknuo, ali još uvijek nije izdana ni jedna novoga dizajna.

U MUP-u ističu kako intenzivno rade na dovršetku konačnog rješenja izgleda novih registracijskih pločica te da je trenutačno u tijeku "usklađivanje pratećih pravilnika s tehničkim specifikacijama i testiranje njihove čitljivosti sukladno standardima". U službi za odnose s javnošću MUP-a dodaju da će Ministarstvo javnost pravodobno upoznati i s njihovim konačnim izgledom i datumom početka izdavanja kada cijeli proces bude dovršen.

Problem s izgledom novih registracijskih pločica nastao je jer na njima, prema idejnom rješenju, nije bio predviđen državni grb kao na postojećima. No, u međuvremenu je kompromis ipak postignut pa će se hrvatski grb nalaziti uz desni rub, a uz lijevi zastava Europske unije.



Tekst i foto: Tatjana Mautner/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: