Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Atelier bar, Eurodom: Multimedijalni događaj "Melankolija"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.02.2016. 8:53 
Naslov:  Atelier bar, Eurodom: Multimedijalni događaj "Melankolija"
20.02.2016. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Potaknuti ljubavnim pismom u kojem Osječanka K. V. opisuje potresnu i nesretnu osječku ljubavnu priču, a koje je 26. siječnja ujutro pronađeno na vratima Zavjetne kapelice Kamenitom križu u Osijeku, studenti 2. godine diplomskog studija, smjera Kulturalni menadžment na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku, odlučili su, kao završni praktični rad u sklopu kolegija Menadžment muzeja i izložbi, organizirati multimedijalni događaj koji će obuhvatiti elemente osječke povijesti i ljubavi što se pojavljuju u pismu. Pod prigodnim nazivom "Melankolija" on će se održati u Atelier baru u sklopu kompleksa Eurodom u subotu, 20. veljače 2016. godine, s početkom u 18 sati.

Naime, nakon što je skupina studenata pročitala pismo (anonimne) autorice K.V., a koje je odjeknulo u cijeloj Hrvatskoj, ali i regiji, odlučili su, uz podršku mentora doc.art. Anđelka Mrkonjića i asistenta Tomislava Levaka, učiniti nešto kako bi dijelove priče oživjeli barem na jedan dan. Uz obuhvaćanje različitih umjetničkih i kulturoloških elemenata i segmenata – filma, kazališta, književnosti, izložbe, performansa, arhitekture i drugih – studenti će, zajedno sa svojim suradnicima, širu javnost upoznati sa zanimljivom poviješću tzv. čestice 5989/1 (na kojoj se nalaze kompleks Eurodom i kapelica) te s nesretnom ljubavnom pričom koja se dogodila prije nekoliko stotina godina, a kolokvijalno je poznata kao "priča osječkog Romea i Julije".



Kroz zajedničko druženje i prigodan program studenti kulturalnog menadžmenta pozvat će sve zainteresirane da se odazovu ovom multimedijalnom događaju i saznaju više o povijesti te lokacije i same kapelice. Valja istaknuti kako, premda će idućeg vikenda diljem Hrvatske biti obilježeno Valentinovo, odnosno Dan zaljubljenih, studenti namjerno nisu željeli vezati ovaj događaj s ljubavnom tematikom uz taj datum jer smatraju da su ljubavne priče (i tematika) svevremenske. Detalji samoga događaja bit će izneseni idućeg tjedna.

Suradnici na događaju/izložbi, uz organizatore, studente Odjela za kulturologiju, jesu: Državni arhiv, Hrvatsko narodno kazalište Osijek, Regionalni zavod za zaštitu kulturnih dobara, Hemeroteka u sklopu Muzeja slavonije, Muzej likovnih umjetnosti, Eurodom, Atelier bar, Slavonska televizija, Foto Mara i ostali. Uz njihovu podršku, studenti su pripremili program koji će biti glavni dio ovog događaja.

Poseban poziv studenti upućuju autorici pisma K. V., u nadi da će ova vijest doći i do nje te da će ona, čak i anonimno, posjetiti ovu izložbu i ponovno proživjeti barem dio svojih uspomena koje su putem pronađenog pisma podijeljene s velikim brojem građana.

Program multimedijalnog događaja uključuje (u trajanju od otprilike 45 min):
- Paljenje „ljubavnih svijeća“ pred Kapelicom
- Fotogalerija umjetničkih fotografija
- Projekcija prigodnog kratkog filma / reportaže sa tlocrtima Kapelice i nekoliko adekvatnih sugovornika
- Scenski prikaz iz predstave „Prolaznici“ Damira Petričevića u izvedbi osječkog HNK
- Čitanje pripovijetke, gosta književnika Stjepana Tomaša
- Čitanje dviju ljubavnih pjesama


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: