Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Po izgradnji nasipa stanovnici lijeve obale Drave muku muče s blatom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.02.2016. 20:14 
Naslov:  Po izgradnji nasipa stanovnici lijeve obale Drave muku muče s blatom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prošle godine je na lijevoj obali Drave, u Dravskoj ulici, dovršen betonski nasip kao zaštita od poplava za stanovnike osječkog naselja Podravlje. Rješenje jednog problema, međutim, stvorilo je drugi – blato ispred njihovih ulaznih vrata.

Naime, prilikom izgradnje novog nasipa on je pomaknut prema rijeci te je tako između zida i Dravske ulice nastao prostor širok nekoliko metara koji je nasipan zemljom. Problem nastaje zbog toga što je spomenuti nasipani prostor sa zemljom viši od razine ceste te se tijekom velikih oborina blatna zemlja slijeva prema cesti i obiteljskim kućama koje su od nasipa udaljene tek desetak metara.

Vijećnici MO Lijeva obala obratili su se više puta gradonačelniku Ivici Vrkiću koji je posjetio taj dio grada i razgovarao s mještanima i vijećnicima te je obećao kako će se uskoro pronaći rješenje njihovog problema. Kao jedno od rješenja spominje se postavljanje podloge od tucanog kamena na prostor starog zemljanog nasipa kako bi se razina ceste podigla iznad razine kamena čime bi se spriječilo prelijevanje oborinskih voda prema obližnjim kućama.



To bi bilo privremeno rješenje koje bi trebalo „držati vodu“ do iznalaženja trajnijeg rješenja. Naime, jedan od planova Grada po dovršetku nasipa bila je izgradnja parkirališta i uređenje zelene površine između ceste i nasipa, no Grad u ovom trenutku u proračunu nema novca niti za jedno od ta dva rješenja.

Stanovnici Dravske obale nadaju se kako će se nadležne gradske službe pozabaviti tim problemom i kvalitetno urediti prostor oko novog nasipa jer Dravska obala je uvijek bila jedna od najljepših ulica u Podravlju i šteta je što je zatrpana blatom. Njezinim uređenjem taj bi se prostor ponovno učinio ugodnim za život, šetnju ili biciklizam.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Čitateljica portala Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.02.2016. 9:49 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: