Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pretučeni Osječanin Denis Mandić polako izlazi iz inducirane kome

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65867
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.02.2016. 14:12 
Naslov:  Pretučeni Osječanin Denis Mandić polako izlazi iz inducirane kome
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, krajem siječnja u irskom gradu Corku dogodio se ozbiljan incident u kojemu je 25-godišnji Osječanin Denis Mandić, koji je tamo na privremenom radu, zadobio teške ozljede glave i završio je u induciranoj komi u lokalnoj Sveučilišnoj bolnici.

Podsjetimo, Denisa je željeznom šipkom napao njegov cimer, Nigerijac Olumatermilorun Jimoh, i izudarao ga njome po glavi. Nakon prvih nekoliko kritičnih dana kada su se irski liječnici borili za Denisov život, sada se stanje ipak malo poboljšalo.

Naime, prošlog tjedna liječnici su Denisa polako počeli buditi iz inducirane kome i stanje mu se poboljšalo. Otekline na glavi su se povukle, srećom nema oteklinu na samom mozgu, Denis povremeno dolazi svijesti i dobiva lijekove protiv boli, ali još je prerano za potpuno buđenje.

Liječnici još ne mogu ništa konkretno reći o Denisovom oporavku jer se s ozljedama mozga nikad ne zna, no umjereno su optimistični. Denisovom buđenju i, nadajmo se, punom oporavku mogla bi pomoći i nazočnost njegove supruge Ivone koja je 3. veljače otputovala u Cork pružiti podršku suprugu.

Čim su mediji izvijestili o ovom tragičnom događaju, hrvatska zajednica u Irskoj organizirala je pomoć pa je tako jedna obitelj koja radi u Dublinu Ivoni kupila avionsku kartu do Irske kako bi bila uz Denisa jer si nezaposlena mlada žena sama to nije mogla priuštiti. Smještaj u Corku također je besplatan, a bolnica joj je dodijelila i socijalnu radnicu koja joj pruža potrebnu psihološku pomoć.

Pomoć Denisu i Ivoni ponudilo je i hrvatsko veleposlanstvo u Irskoj, gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić te Zračna luka Osijek, a pomoći možete i vi donacijom na devizni račun: AIB banka, IBAN: IE13AIBK93113653585066 ili kunski (Zagrebačka banka) IBAN: HR812360000324291254.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Facebook

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65867
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.02.2016. 15:36 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: