Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



IPK ipak prihvatio ponudu Lőrinca Mészárosa za dionice NK Osijeka!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65757
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.02.2016. 15:09 
Naslov:  IPK ipak prihvatio ponudu Lőrinca Mészárosa za dionice NK Osijeka!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nadzorni odbor IPK donio je u utorak odluku kojom prihvaća ponudu za kupnju dionica. Time će novi vlasnici NK Osijeka, mađarska tvrtka "Mészáros és Mészáros" zajedno s hrvatskim poduzetnikom Ivanom Meštrovićem, imati željenih više od 90% dionica u svom vlasništvu.

Nakon što su prošloga tjedna odbili prodati svoj udio u NK Osijeku zbog, kako je objašnjeno, administrativne pogreške, tvrtka IPK u stečaju objavila je novi natječaj, a vjerovnici IPK danas su pristali prodati dionice mađarsko-hrvatskom investitoru. Kako je istaknula stečajna upraviteljica tvrtke IPK Edita Đurkin, ponuda suvlasnika mađarske građevinske tvrtke Lőrinca Mészárosa ponovno je bila jedina, no ovoga je puta u potpunosti ispravna: "Članovi odbora vjerovnika na današnjoj sjednici nisu imali primjedbe na pristiglu ponudu. Suglasni su da se Stečajnom sudu podnese prijedlog radi odobrenja sklapanja ugovora sukladno pristigloj ponudi." - rekla je Edita Đurkin.

Galerija 031: Trg slobode: Prosvjed - Svi za NK Osijek!
[Foto: Teuta Stazić] [29.01.2016. Trg slobode]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

O iznosu ponude za 9,7% dionica, kao i iznosu koji će tvrtki biti isplaćen za potraživanja od NK Osijeka, a koje iznose 1,2 milijuna kuna, za sada se ne govori, no sigurno je kako se sada samo čeka potvrda Ministarstva sporta da i službeno na papiru novi vlasnici preuzmu klub.

Podsjetimo, sredinom siječnja Gradsko vijeće Osijeka prihvatilo je ponudu mađarsko-hrvatskih investitora za prodaju 46 posto dionica NK Osijek koje su bile u vlasništvu Grada Osijeka, a isto je učinila i Gradska banka u stečaju. Sada je preostalo obaviti pravno-formalnu proceduru preuzimanja kluba, a više o tome bit će zasigurno govora u narednim danima u kojima bi se mogle dogoditi određene promjene u upravljačkoj strukturi kluba. Nakon toga slijedi postupni proces konačnog preuzimanja kluba, a koji bi mogao potrajati oko mjesec dana.

Igrači NK Osijeka se u međuvremenu pripremaju za nastavak sezone, jer već u subotu u Gradski vrt dolazi izravan konkurent bijelo-plavima u borbi za ostanak, ekipa Istre. Utakmica počinje u 15 sati, a očekuje se i povratak navijača na tribine.



Tekst: Krunoslav Inhof/Radio Osijek

Pročitajte i..
Osječka pivovara povukla ponudu za kupnju dionica Nogometnog kluba Osijek
Nijemci odustali od kupovine dionica NK Osijek – stečaj sve izgledniji?
Njemačka investitorska kuća kupuje 29% dionica NK Osijek?
Prihvaćena ponuda mađarske tvrtke Meszaros od 100.000 kn za kupovinu NK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: