Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Proglašeni najuspješniji sportaši grada i županije u 2015.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65675
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.02.2016. 8:59 
Naslov:  Proglašeni najuspješniji sportaši grada i županije u 2015.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Najuspješniji sportaš grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u 2015. godini je Robert Seligman, a sportašica Donna Vekić. Za najbolji klub u Osijek proglašeno je Gimnastičko društvo Osijek - Žito, a u Osječko - baranjskoj županiji Rukometni klub NEXE iz Našica.

Na 58. manifestaciji proglašenja najboljih sportašica i sportaša, najuspješnijim sportašem grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u 2015. godini proglašen je Robert Seligman. Nagradu je zaslužio, ponajprije 4. mjestom na Europskom prvenstvu u Montpellieru, 8. mjestom na Svjetskom prvenstvu u Glasgowu na kojemu na žalost nije uspio izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Riju, te osvajanjem još jedne titule prvaka Hrvatske na konju s hvataljkama.

Za sportašicu godine, četvrti je put u karijeri, izabrana osječka tenisačica Dona Vekić, koja je titulu zaslužila nastupom u finalu WTA turnira u Taškentu iako je 2015. godinu završila padom ispod 100. mjesta. Puno boljim nastupima u drugoj polovici godine nagovjestila je ponovni napredak na WTA ljestvici, a nagradu je i ove godine u Donino ime primila njezina baka Lidija Vekić. Kao najbolji sportski kolektiv u Osijeku proglašeno je Gimnastičko društvo Osijek - Žito, a u ime kluba zahvalio se, ujedno i najbolji trener Vladimir Mađarević.

Najbolji klub u Osječko - baranjskoj županiji u 2015. godini bio je Rukometni klub NEXE iz Našica, a nagradu su primili svi rukometaši, na čelu s trenerom Zdenkom Kordijem koji je dobio i nagradu Sokol za izuzetna sportska dostignuća.

Osim glavnih nagrada dodijeljena su i brojna priznanja, a posebnu pozornost dobili su dobitnici Trofeja „Kuna" za darovite sportašice i sportaše starosti od 13 do 18. godina. Tu su nagradu primili Neven Lucijan Davidović iz GD Osijek - Žito, Ivan Filipović iz Plivačkog kluba Osijek - Žito, Bruno Gajić iz Boksačkog kluba Osijek, Lea Grahovac iz Ženskog odbojkaškog kluba Osijek 06, Marija Kunštek iz Ženskog nogometnog kluba Osijek i Dario Prekl iz Atletskog kluba Slavonija - Žito.

Nagradu „Sokol" za izvanredna sportska dostignuća, osim Zdenka Kordija, dobili su daroviti sportaši: gimnastičar Gk Inova Gim Andrej Korosteljev, veslačica Iktusa Teuta Lea Stojaković i kuglač KK Osijek Matija Tutnjević.

Nagradu za najuspješnijeg sportaša za osobe s posebnim potrebama dobio je član Športske udruge slijepih "Svjetlost" Darko Sarapa, a njegova udruga nagradu za najuspješniji sportski kolektiv osoba s posebnim potrebama.

Posebna su priznanja Zajednice sportskih udruga Grada Osijeka za dugogodišnji rad dobili Gimnastičko društvo Osijek - Žito za 150 godina, Hrvatsko planinarsko društvo "Bršljan - Jankovac" za 120 godina i Osječki sportski savez gluhih za 60 godina rada.

Uzor trofej „Matija Ljubek" pripao je Slavku Milasu kao osobi s istaknutom sportskom ostavštinom kroz rad na HRT-u i u odbojci, a izvanredna priznanja za dugogodišnju suradnju s Gradom Osijekom dobili su Sportska zajednica Osječko - baranjske županije i Hrvatski sokol Osječko-baranjske županije.

Tradicionalni 58. izbor i svečanost zajednički su, i ove godine, organizirali Zajednica športskih udruga grada Osijeka, Športska zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije, a uz pokroviteljstvo Jadranskog i Euroherca.



Tekst i foto: Krunoslav Inhof/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: