Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županija dodijelila nagrade za najbolje poduzetničke ideje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.02.2016. 18:49 
Naslov:  Županija dodijelila nagrade za najbolje poduzetničke ideje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je po deseti put Osječko-baranjska županija dodijelila priznanja i nagrade u sklopu projekta Najbolja poduzetnička ideja.

Fond nagrada u natječaju za 2015. godinu iznosio je 42.000 kuna, a sredstva su osigurali Osječko-baranjska županija, Cesting d.o.o., HGK Županijska komora Osijek i Vuka d.d., a na natječaj se javilo 40 osoba.

Prvo mjesto za najbolju poduzetničku ideju i nagradu od 10.000 kuna dobio je Osječanin Mario Fuis koji je u Osijeku pokrenuo samouslužne praonice za pse „Dog Wash“. Iako u Hrvatskoj već postoji nekoliko praonica za pse, sve su u sklopu salona za pse, dok su u Osijeku otvorene prve praonice koje su samostojeći objekti, nalaze se uz parkove za pse i otvorene su 24 sata na dan po čemu se razlikuju od drugih. Grad i županija su prepoznali tu ideju kao nešto originalno i jedinstveno i, ono što je još važnije, ljudi su prepoznali tu ideju i prihvatili praonice. Cilj tvrtke Skyline je proširiti ovaj koncept na cijelu Hrvatsku, ali i u zemlje Europske unije.

Drugo mjesto i nagradu od 7.000 kuna dobila je Vanesa Schleis iz Đakova za igraonicu i SOS dadilje za djecu, dok je nagradu od 5.000 kuna za treću najbolju poduzetničku ideju dobio Drago Baban iz Višnjevca za projekt obrade metala uz izbjegavanje stvaranja otpadne emulzije. Ostalih deset nagrađenih (Marko Babić, Matea Cvitić, Gordan Čagljević, Tamara Gelenčir, Mirna Vlahović, Sanja Radić, Ena Dumančić, Dora Perić, Robert Haman, Marica Završki i Luka Buljan) je, pored priznanja, dobilo novčane nagrade od po 2.000 kuna.

Dodjeljujući nagrade župan Vladimir Šišljagić je naglasio kako se u posljednjih deset godina na natječaj prijavilo 560 poduzetničkih ideja, a ukupni fond nagrada iznosio je 1,1 milijun kuna, od čega je Osječko-baranjska županija osigurala 199.000 kuna. OBŽ sudjeluje ne samo financijski već i tako što se neke od najboljih poduzetničkih ideja usavršavaju i nalaze primjenu u gospodarstvu pa je tako određeni broj dosadašnjih dobitnika iskoristio dobivena sredstva za početak poslovanja i novo zapošljavanje, dok su drugi unaprijedili svoje ideje i doveli ih u viši stupanj gotovosti.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: