Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Otvoreno parkiralište u sklopu studentskog kampusa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.11.2015. 14:07 
Naslov:  Otvoreno parkiralište u sklopu studentskog kampusa
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Današnjom tiskovnom konferencijom službeno je otvoreno novo parkiralište u sklopu osječkog studentskog kampusa.

Novo parkiralište prostire se na 7.500 četvornih metara i ima 200 parkirališnih mjesta za profesore, studente i sve druge koji dolaze u kampus. Radovi na parkiralištu koštali su četiri milijuna kuna, a nešto manje od polovice tog iznosa osigurao je Grad dok je najveći dio osiguralo Sveučilište.

Gradonačelnik Ivica Vrkić izrazio je zadovoljstvo dovršetkom ovog parkirališta podsjetivši da je svaki peti stanovnik grada na Dravi student i da je ovo lijep poklon građanima i akademskoj zajednici uoči Dana Grada. Također je istaknuo zadovoljstvo time što su ovim radovima uklonjeni i posljednji relikti bivše Bijele vojarne JNA koja je u potpunosti pretvorena u mali studentski grad.

Rektor osječkog Sveučilišta Željko Turkalj također je izrazio zadovoljstvo dovršetkom radova koji su išli u korak s dovršetkom radova na obližnjoj zgradi novog Građevinskog fakulteta koji će biti dovršeni u siječnju iduće godine. Parkiralište i zgrada „Građevine“ samo su dio velikih projekata Sveučilišta planiranih za nadolazeće razdoblje: postavljen je kamen temeljac za buduću Sveučilišnu biblioteku, uskoro se raspisuje natječaj za idejno rješenje aneksa studentskog doma koji bi trebao imati više mjesta nego svi domovi u Osijeku trenutno, kompletno je obnovljena i predana Sveučilištu bivša Crvena vojarna na Gajevom trgu, a pokrenut je i najveći projekt od svih, gradnja budućeg Sveučilišnog centra u Stepinčevoj ulici.

Na novinsrasko pitanje o budućoj prenamjeni hotela Mursa u studentski dom, rektor Turkalj naveo je kako su pregovori još u tijeku jer je objekt hotela dio likvidacijske mase i ne može biti ustupljen Sveučilištu dok se to pitanje ne riješi, ali je izrazio nadu kako će se to dogoditi tijekom sljedeće godine.

Svi ovi proijekti u značajnoj će mjeri poboljšati kvalitetu života i studiranja studenata u Osijeku, zaključeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


Pročitajte i..
Radovi u kampusu bit će završeni do kraja godine?


Zadnja promjena: Redakcija 031; 01.12.2015. 14:03; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.12.2015. 14:03 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: