Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Putem mobilne aplikacije "MUP-Sigurnost i povjerenje" zaprimljeno 78 dojava u PU Osječko-baranjskoj

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.11.2015. 14:19 
Naslov:  Putem mobilne aplikacije "MUP-Sigurnost i povjerenje" zaprimljeno 78 dojava u PU Osječko-b
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prije nešto više od mjesec dana hrvatska policija pustila je „u pogon“ mobilnu aplikaciju „MUP-Sigurnost i povjerenje“ kojom građani putem pametnih mobilnih telefona mogu prijaviti kaznena djela, prekršaje i ostale događaje iz djelokruga rada policije.

Aplikacija je u samo tri dana zabilježila više od 12.500 preuzimanja čime je postala prva aplikacija po broju preuzimanja u Hrvatskoj. A nakon prva tri tjedna njezinog funkcioniranja, poznati su i prvi konkretni rezultati.

Na podučju cijele Hrvatske u prva tri tjedna koliko je mobilna aplikacija u funkciji zaprimljeno je ukupno 1.457 dojava građana, od kojih se najviše dojava odnosilo na Zagreb. Nešto više od 50% zaprimljenih dojava (774) je prihvaćeno, a ostale su odbačene.

U Operativno-komunikacijski centar PU Osječko-baranjske pristiglo je tijekom istog razdoblja 78 dojava od kojih je 59 prihvaćeno, a 19 odbijeno. Najveći broj prijava odnosio se na prekršaje u prometu (51), uglavnom na nepropisno parkiranje vozila.

Jedna dojava policiji je pristigla u obliku videozapisa, što je posljedica nedavne nadogradnje mobilne aplikacije kojom je građanima omogućeno slanje kratkih video zapisa.

Podsjetimo, aplikacija je dio projekta „E-policija“, a izrađena je s ciljem da se na brz i učinkovit način, uz fotografiju ili video zapis sumnjivog događaja, obavijesti policija o mogućem prekršaju ili kaznenom djelu. Policajci iz operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama za svaku dojavu odmah procjenjuju je li dojava opravdana te zahtijeva postupanje ili je odbacuju.

Detalje vezane uz način slanja dojava možete pronaći na stranicama MUP-a.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Mup.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: