Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



III. gimnaziji Osijek: "Večer matematike" [2015.] [program]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.11.2015. 16:27 
Naslov:  III. gimnaziji Osijek: "Večer matematike" [2015.] [program]
03.12.2015. 17:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Večer matematike“ je manifestacija koju je iniciralo Hrvatsko matematičko društvo, a održava se treću godinu zaredom na nekoliko mjesta u Republici Hrvatskoj. Sastoji se od skupa interaktivnih radionica i predavanja koja potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zanimljivim aktivnostima otkriva često zaboravljenu zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi, te dokazuje da matematičke probleme svakodnevno svi uspješno rješavamo iako toga nismo niti svjesni.

Udruga matematičara Osijek u suradnji s Odjelom za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i III. gimnazijom Osijek pripremila je program pod nazivom „Od štapića do smartphonea“ koji će se održati 3. prosinca 2015. s početkom u 17:30 sati u III. gimnaziji Osijek, Kamila Firingera 14, Osijek.

Program se sastoji od tri slijeda radionica/predavanja razvrstanih prema vremenskom razdoblju „Starovjekovna matematika“ ili „Od pračovjeka do arapskih matematičara“, „Srednjevjekovna matematika“ ili „Od Keplera do Einsteina“, „Moderna matematika“ ili „Od Kochove pahuljice do Hohenwarterove GeoGebre“. Ovim putem pozivamo sve srednjoškolce, studente, nastavnike, one koje vole matematiku i one koji će je zavoljeti, da dođu i sudjeluju u nekoj od 18 radionica ili predavanja. Zainteresirarani se mogu prijaviti za sudjelovanje na stranici mathos.unios.hr/umo/vecermatematike.

Nakon radionica održat će kviz „Najslabija karika“ za učenike 4. razreda s početkom u 19:15 sati. Natjecatelje trebaju prijaviti njihovi nastavnici putem iste stranice. Pobjednik će biti simbolično nagrađen.

Tijekom cijelog vremena trajanja manifestacije svi zainteresirani mogu, bez prethodne prijave, pogledati izložbu „Lenta vremena“ učenika III. gimnazije , „Kako tehničari vide matematiku“ izložbu radova učenika Elektrotehničke i prometne škole Osijek te „Fotkamatka“ prezentaciju učenika III. gimnazije Osijek koje će biti postavljene u prizemlju i na hodnicima III. gimnazije Osijek.








Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: