Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GOGO: "Može li pojava SSG-e zaviti Osijek u crno?"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65895
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.10.2015. 14:19 
Naslov:  GOGO: "Može li pojava SSG-e zaviti Osijek u crno?"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Poslije odlaska Đapićevih "mjerača kukuruza" građani Osijeka su se nadali kako se takve koloritne scene više ne mogu dogoditi gradu Osijeku. Gradu koji se stoljećima isticao srednjoeuropskom kulturom, tradicijom i tolerancijom koja nije ustuknula niti pred najvećim iskušenjima u bližoj i daljoj povijesti Grada.

Građanska opcija grada Osijeka osnovana je kao udruga slobodnih, ravnopravnih građanki i građana koji dijele temeljne vrijednosti promicanja demokracije i prava građana na zaštitu temeljnih ljudskih prava i sloboda, stoga imamo obvezu prema građanima Osijeka, Slavonije i Hrvatske reagirati povodom javnih istupa Slavonske sokolske garde (SSG-e).

Javno predstavljanje i korištenje u političke svrhe SSG-e u svom crnom izričaju kod građana Osijeka uz početnu iznenađenost i tjeskobu sada izaziva ogorčenost, ljutnju pa i stid jer se na njihov grad nabacuje crnilo jeftinim političkim performansama.

Slavonci su miroljubivi ljudi, široke duše i otvorena srca, a crna SSG-a iako u sebi nosi to ime jednostavno nije slavonska.

Gospodin Vulin predsjednik HDSSB-a osnivanjem stranačke crne SSG-e preuzeo je osobno ogromnu političku odgovornost, a članovima svoje stranke, građanima Osijeka i Slavonije nametnuo jedno teško breme. Nakon ovoga pitamo se što će sljedeće Gospodin Vulin smisliti radi pridobivanja medijske pažnje? Kako se dogodilo da oni koji su do jučer u HDSSB-u pozivali na napredak i toleranciju ponosno stoje ispred ovakve tvorevine ili je i to bio samo medijski performans?

Pojava crne garde jednostavno nije pojava koja ne smeta, koja je smiješna i koju treba ignorirati. Pojava crne SSG-e u Osijeku, Slavoniji i Hrvatskoj je jednako opasna koliko i poznati primjeri stranačkih vojski u povijesti. Upravo iz navedenog razloga zabrinjava suzdržanost u osudi javnih istupa SSG-e „bitnih“ političkih aktera zbog političkih kalkulacija u budućim koalicijama.

Građanska opcija grada Osijeka oštro osuđuje ustrojavanje crne SSG jer naš Osijek pun je sunca i nikakvo crnilo to ne može promijeniti!

Tekst: Miroslav Vanek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Jošava
Offline
Avatar

Ukupno postova: 482
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.10.2015. 20:06 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ajde da se konačno netko iz Osijeka sjetio ograditi od provokatora Glavaša i rekao ono što treba reći bez pretjeravanja.

_________________
Lokalšovinist.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: