Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Vukovaru otvorena izložba alternativnog stripa comiXconnection

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65911
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.10.2015. 18:08 
Naslov:  U Vukovaru otvorena izložba alternativnog stripa comiXconnection
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Izložba alternativnog stripa comiXconnection u svome 17. izdanju stigla je i u Vukovar.

Izložba u organizaciji Muzeja europske kulture iz Berlina nakon 16 europskih gradova stigla je tako ponovno u Hrvatsku, a u Gradskom muzeju Vukovar – dvorcu Eltz predstavljeni su radovi 63 autora iz šest europskih zemalja: Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Rumunjske i, po prvi put, Bosne i Hercegovine.



Izložbu su otvorili Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar i Ivanka Miličić, ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar, zahvaljujući čijoj suradnji s osječkom Udrugom StripOs izložba je i postavljena.



Po završetku službenog otvorenja izložbe, 60-ak uglavnom mlađih posjetitelja imalo je prigodu sudjelovati u nizu interaktivnih sadržaja, uključujući demonstracijsko crtanje u kome su sudjelovali poznati lokalni strip autori Nenad Barinić i Domagoj Rapčak, kao i osječka autorica Helena Janečić, koji su zainteresiranim posjetiteljima crtali strip-crtež po želji.



Izložba će trajati do 31. listopada, a uključit će školu stripa pod vodstvom Barinića i Rapčaka, demonstracijska crtanja za posjetitelje izložbe te nekoliko promocija strip izdanja i autora.









Tekst i foto: M.M./Osijek031.com

Najava: Vukovar: Otvorenje izložbe comiXconnection @ Gradski muzej Vukovar – dvorac Eltz

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: