Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Svjetski tjedan svemira - Otvorena izložba i u OŠ Ljudevita Gaja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65786
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.10.2015. 9:37 
Naslov:  Svjetski tjedan svemira - Otvorena izložba i u OŠ Ljudevita Gaja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pošto se Svjetski tjedan svemira obilježava u periodu 4. - 10. listopada, diljem svijeta, osim uvodnih akcija u Domu tehnike, na tri lokacije su već otvorene izložbe plakata sudionika u natječaju za dizajn godišnjeg postera World Space Week 2015.

U srijedu, 7. listpada otvorena je i na četvrtoj lokaciji, u organizaciji Centra tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka i Udruge World Space Week Hrvatska.
Prisutne učenike, nastavnike i goste pozdravila je ravnateljica Aleksandra Krampač-Grljušić. Predsjednik ZTK Grada Osijeka Aleksandar Muharemović je također izrazio svoje zadovoljstvo ovom suradnjom i njezinim rezultatima. Nataša Dorić, voditeljica CTK Osijek-ZTK Grada Osijeka nije skrivala svoje zadovoljstvo ponovnom suradnjom sa Osnovnom školom Ljudevit Gaj. Da bi na kraju obraćanja Goran Nikolašević, manager nacionalnih koordinatora World Space Week Asocijacije, uručio zahvalnice školi i učiteljici Jeleni Pehar za sudjelovanje u ovoj zajedničkoj akciji, svjetskog razmjera.



Nakon podjele zahvalnica, Goran Nikolašević je učenicima ispričao o samoj povijesti i nastanku World Space Week Asocijaciji te je održao kratko predavanje o životu astronauta i odgovarao na pitanja učenika.



U želji da što većem broju sugrađana pokažemo rezultate ove suradnje, organizirane su izložbe na četiri mjesta u gradu Osijeku.



U Domu tehnike, Školi primjenjene umjetnosti i dizajna Osijek, Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek- Ogranku Industrijska četvrt i Osnovnoj školi Ljudevit Gaj.



Ovaj natječaj je proveden u 80 država svijeta a iz Hrvatske je sudjelovao samo grad Osijek, učenici OŠ Ljudevita Gaja i Škole za primjenjenu umjetnost i dizajn Osijek.
Svoju pomoć pri digitalizaciji radova pružio je Državni arhiv u Osijeku, a printanje radova je omogućila Škola za primjenjenu umjetnost i dizajn Osijek.

Izložbe su otvorene do daljnjega, svi zainteresirani ih mogu posjetiti tijekom radnog vremena Doma tehnike, na prvom katu, Trg Jurja Križanića 1 i u prostorijama Ogranka Industrijske četvrti Vinkovačka 66d.



Tekst i foto: Nataša Dorić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: