Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO i VIDEO] 2. Modelarsko druženje i Memorijal slavonskih zrakoplovaca [2015.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65705
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.10.2015. 13:45 
Naslov:  [FOTO i VIDEO] 2. Modelarsko druženje i Memorijal slavonskih zrakoplovaca [2015.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu modelarskog druženja koje je održano 03. listopada 2015. organizirano je prvo natjecanje na ovom prostoru u FPV-u na kojem je sudjelovalo dvanaest natjecatelja iz Hrvatske. Zanimljivost ovoga natjecanja je u tome što natjecatelji preko video linka lete kvadrokopter po polignu na kojem su postavljene prepreke - razna vrata, a u Osijeku je zanimljivo bilo što je jedna od okretnih točaka i bio avion Utva 66 kroz čija su vrata proletali sami rotokopteri.

Tijekom cijelodnevnog letenja sami učesnici su rekli kako su uvijeti za letenje bili izvanredni i predloženo je da se sljedeće godine organizira međunarodno natjecanje u ovoj kategoriji jer je ova disciplina sve popularnija u cijeloj Europi i to bi bilo prvo natjecanje organizirano u ovoj kategoriji što su članovi Aerokluba Osijek prihvatili i žele biti domaćini i organizatori.

Galerija 031: Druženje modelara [aeromodelari, quadcopteri, ... ] 2015.
[Foto: Cacan][3.10.2015.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)













Tekst: Antun Šikić


Povodom obljetnice osnutka Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek i u spomen na njegove pripadnike koji su dali svoje živote za obranu Domovine, Aeroklub Osijek tradicionalno organizira „Memorijal slavonskih zrakoplovaca“.

Središnji dio programa obilježavanja predmetne obljetnice ove godine, organiziran je u subotu 3. listopada na aerodromu Osijek-Čepin postrojavanje članova Smostalnog zrakoplovnog voda i polaganje vjenaca i paljenjem svijeća roditelja i rodbine poginulih pred memorijalnim krilom.

U sklopu manifestacije održano je druženje osamdesetak zrakoplovnih modelara iz cijele Hrvatske koje je trajalo do kasnih popodnevih sati i natjecanja u preciznom sletanju aviona, motornih zmajeva i ovjesnih jedrilica.











Tekst i foto: Zvonimir Hromatko

Najava: Sportsko-poslovna zračna luka Osijek-Čepin: Modelarsko druženje [2015.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: