Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Povodom Svjetskog tjedna svemira otvorene još dvije izložbe u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.10.2015. 18:19 
Naslov:  Povodom Svjetskog tjedna svemira otvorene još dvije izložbe u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pošto se Svjetski tjedan svemira obilježava u periodu 4. - 10. listopada, diljem svijeta, osim uvodnih akcija u Domu tehnike, na tri lokacije će biti otvorene izložbe plakata sudionika u natječaju za dizajn godišnjeg postera World Space Week 2015.

Ovaj natječaj je proveden u 80 država svijeta a iz Hrvatske je sudjelovao samo grad Osijek, učenici OŠ Ljudevita Gaja i Škole za primjenjenu umjetnost i dizajn Osijek.

U ponedjeljak, 5. listopada 2015. u organizaciji Centra tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka i Udruge World Space Week Hrvatska otvorena je izložba plakata sudionika u natječaju za dizajn godišnjeg postera World Space Week 2015. na dvije nove lokacije.



U Školi primjenjene umjetnosti i dizajna Osijek te Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek- Ogranku Industrijska četvrt.

Sudionike i goste je u ime škole pozdravila ravnateljica Ina Marić, zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš je čestitao sudionicima a na kraju su podijeljene zahvalnice, koje im je u ime organizatora WSW Hrvatska i Centra tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka, uručio Goran Nikolašević, manager nacionalnih koordinatora World Space Week Asocijacije. Goran Nikolašević je istaknuo da je sada prvi put u sklopu Svjetskog tjedna svemira organiziran i proveden natječaj za plakat u Republici Hrvatskoj, tema je bila Discovery, a odnosila se na istraživanje i upoznavanje udaljenih svjetova, galaksija, zvježđa te na potragu za planetama sličnimZemlji. Učenici ŠPUD-a su sa svojim idejnim rješenjima ostvarili izvrstan uspjeh, drugo i treće mjesto u svijetu.

A u poslijepodnevnim satima u prostorijama Ogranka Industrijske četvrti Gradske i sveučilišne knjižnice, uz domaćima Marina Seleša otvorenje su uveličali predsjednik ZTK Grada Osijeka Aleksandar Muharemović, Nataša Dorić voditeljica Centra tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka te Goran Nikolašević manager nacionalnih koordinatora World Space Week Asocijacije – koji je i otvorio izložbu.

Svoju pomoć pri digitalizaciji radova pružio je Državni arhiv u Osijeku, a printanje radova je omogućila Škola za primjenjenu umjetnost i dizajn Osijek. Izložbe su otvorene do daljnjega, svi zainteresirani ih mogu posjetiti tijekom radnog vremena Doma tehnike, na prvom katu, Trg Jurja Križanića 1 i u prostorijama Ogranka Industrijske četvrti Gradske i sveučilišne knjižnice, Vinkovačka 66d.



Tekst i foto: Nataša Dorić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: