Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO i VIDEO] Šesnaesti je Pannonian Challenge spektakl uspješno priveden kraju [2015.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65439
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.09.2015. 12:04 
Naslov:  [FOTO i VIDEO] Šesnaesti je Pannonian Challenge spektakl uspješno priveden kraju [2015.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovogodišnji je Pannonian započeo izložbom extreme fotografija u Galeriji Kazamat, čiji su autori Slovenci Tomaž Šantl i Peter Fettich. Osim odličnih fotografija svi su posjetitelji mogli uživati i u odličnoj atmosferi koju je do jutra dodatno zagrijavao osječki DJ Omer.

Galerija 031: Pannonian Challenge 2015. - Opening day




Nakon prve neprospavane noći nije bilo vremena za odmor jer su skate park okupirali roleri kojima je ove godine, za razliku od prošle, i vrijeme bilo naklonjeno. Slobodan je trening za sve počeo već u prijepodnevnim satima. Dok su roleri usavršavali svoje trikove, brojni su ih posjetitelji bodrili s tribina. Kako se dan bližio kraju, trikovi su postajali sve bolji, tribine sve punije, a atmosfera sve užarenija. Najprije su svoje umijeće rolanja pokazali amateri među kojima se najviše istaknuo Moaci Lopes dos Santos. Nakon amatera na red su došli i pro vozači od kojih je najbolje umijeće pokazao Joe Atkinson (UK).

Galerija 031: Pannonian Challenge 2015. (četvrtak, dan #2, in-line)




Nakon uzbudljivog sportskog dijela, na red je došao afterparty. Cijelu su noć posjetitelji uživali uz zvuke elektronske glazbe. Atmosferu je najprije zagrijao ponovno legendarni DJ Umbo, a do usijanja su ju doveli glazbeni dvojac Vanillaz.




Drugi sportski dan Pannoniana rezerviran je za skatere. Dan je započeo vožnjom amatera koja se, kako je i predviđeno, održala u 15 sati. Od amatera se najviše iskazao naš Marino Mazarekić iz Slavonskog Broda, koji je osvojio prvo mjesto. Publika je vjerno bodrila amatere, a svi su s još većim oduševljenjem dočekali profesionalne vozače. Pobjedu je u kategoriji profesionalnih vozača skatea odnio Danilo Pisanjuk iz Srbije, u stopu ga je slijedio europski skater 2014. godine Madars Apse iz Latvije, a trećeplasirani je bio Riso Tury iz Slovačke. Dio je publike pak više pratio ples, nego za vratolomije koje su izvodili skateri. Udruga Hip-hop Osijek i Pannonian Challenge organizirali su Hip-Hop Jam pod nazivom Original Skillz Jam 2015 te besplatnu break dance radionicu.

Galerija 031: Pannonian Challenge 2015. (petak, dan #3, skate)




Nakon ovako sadržajem prepunog dana šećer na kraju bio je dugo očekivani koncert Kirila Djaikovskog. Makedonac je osječkoj publici pružio zaraznu i neodoljivu kombinaciju elektronske i etno glazbe koja nikog nije ostavila ravnodušnim.

Galerija 031: Pannonian Challenge 2015. - afterparty [petak, dan #3]

Nakon rolera i skatera na red su, trećeg sportkog dana, došli i BMX vozači. Finale je bilo ispunjeno adrenalinom, smijehom i odličnim trikovima za koje su bili zaslužni naši izvrsni vozači. Zlatni je u BMX pro kategoriji Rus Konstantin Andreev, srebrnim je postao Michael Beran iz Češke , a broncu je zaslužio naš Varaždinac Marin Ranteš. Od amatera prvi je bio Latvijac Ernests Zebolds iz Ventspilsa.

Galerija 031: Pannonian Challenge 2015. (subota, dan #4, BMX)




Nakon uzbudljivog sportskog programa koji nas je držao na rubu stolca i gubljenja glasova bodreći svoje omiljene vozače, kako amatere tako i profesionalce, došlo je vrijeme i za najbogatiji glazbeni program do sada. Kako su posjetitelji Pannonian Challengea navikli na vrhunske glazbenike i glazbeni program uz koji se dočekuju jutra to su i dobili. Koktel odlične glazbe posljednju su večer ovogodišnjeg Pannoniana osigurali Road Runnersi, Debeli Precjednik te staro, dobro i Hladno pivo.

U opušenoj smo se atmosferi s Precjednicima prisjetili davnih početaka Pannoniana i kako su uspjeli realizirati svoju ideju o spoju ekstremnog sporta i odlične glazbe. A kako taj spoj funkcionira najbolje dokazuje činjenica da je Debeli Precjednik najvjerniji obožavatelj našeg festivala. Kako sami kažu, stvari su se promijenile, ali nabolje. Neizmjerno su sretni što je Pannonian od okupljanja lokalnih dečki prerastao u nešto puno više, ali na sreću nije izgubio svoju čar i toplinu koje ga karakteriziraju od samog početka.

Prije samog koncerta uspjeli smo nakratko porazgovarati i s Miletom iz legendranog i svima nam dobro poznatog Hladnog piva. Otkrio nam je da mu se Osijek sviđa te kako dok nije došao na Pannonian nije bio siguran kakav je to tip festivala u pitanju, ali na vratolomije „dobrovoljnih davatelja organa“, kako ih je sam nazvao, nije ostao ravnodušan. Priznao nam je i kako je jedno vrijeme vozio BMX, ali bez ikakvih extreme dodataka.

Galerija 031: Pannonian Challenge 2015. - afterparty [subota, dan #4]




OGROMNO HVALA svim našim sponzorima i prijateljima koji, iz godine u godinu prepoznaju važnost i potrebu za ovakvim festivalom ekstremnih sportova na ovom području, su nam uvelike pomogli pri organizaciji Pannonian Challengea. Bilo to u osiguravanju medijskoga prostora kako bi i oni manje sretni mogli pogledati ovaj veliki spektakl, odličnih igara i popratnih zabavnih sadržaja koji su upotpunili naš Pannonian, vode i hrane koja je sportaše, volontere i sve nas držala okrepljenima i spremnima za veliki spektakl svakoga dana, promocije, snimaka, promo materijala te fotografija ili osiguravanju smještaja i prostora za sve kojima je on bio potreban. HVALA vam na svemu što ste napravili za ovogodišnji Pannonian Challenge XVI jer bez vas, on se sigurno ne bi mogao održati. Stoga, veliko HVALA: VIPnet, Sony Mobile, Red Bull, Osječko 1664, HTZ, Shooster, Grad Osijek, TZ Osijek, Osječko-baranjska županija, Hypo Alpe Adria banka, Automobili Škojo, A-live, Sensation, Konzum, Ledo, Ricardo, Badel, GPP, Cesting, Parangal, HEP, Mesnica Ravlić, Zavod za hitnu medicinu OBŽ-a, DVD Osijek - Gornji grad, Vodovod, Unikom, Policijska uprava Osječko-baranjska, Gauss Informatika, Ukop, Tržnica, Hep Plin, Hep Elektroslavonija, Saponia, Rustika, Waldinger, Silver, Kampus, Jadransko osiguranje, Zavod za stanovanje, Rabo, Efos, Osijek Cannons, Bilić Erić Security i drugi.

Veliko HVALA upućujemo i svim volonterima kojih je ove godine bilo ukupno 110. Bez vas ne bismo mogli pretočiti u djelo sve ono što smo bili zamislili i napravili na ovogodišnjem Pannonian Challengeu. HVALA na vašoj ustrajnosti, suradnji, pomoći i ažurnosti bez koje Pannonian Challenge ne bi bio ono što je i, naravno, svima koji su sudjelovali i na bilo koji način doprinijeli našoj organizaciji, ali i samom Pannonian Challengeu.

Zahvaljujemo se i svim sportašima (njih preko 200) koji su nas svojim trikovima držali na rubovima stolica iz dana u dan. Vama koji ste nakon brojnih padova i dalje ustajali i pokazivali nam što sve možete na rolama, BMX-u i skateu. Vama koji ste prepoznali važnost našeg festivala i željeli biti veliki dio njega. Vama koji ste putovali iz Australije, Austrije, BiH, Češke, Finske, Francuske, Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Izraela, Kolumbije, Latvije, Makedonije, Rusije, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske, Ujedinjenog Kraljevstva i Venezuele kako biste došli baš u Osijek, u naš park koji smo napravili za vas i pokazali nam što je prava definicija ekstremnog sporta.

Nadalje, zahvaljujemo se i svakom od 15 000 posjetitelja koji su budno, iz dana u dan, dolazili na red adrenalina, red zabave i red glazbe te svojim prisutstvom uveličali naš voljeli Pannonian. HVALA vam što ste prepoznali ovaj festival kao nešto jedinstveno, ne samo u Osijeku i Slavoniji, nego i u cijeloj Hrvatskoj i jedva vas sve čekamo ponovno vidjeti na idućem Pannonianu i onom poslije toga i onom poslije toga…

Nakon ovako fenomenalnog i nezaboravnog Pannonian Challegea o kojemu ćemo svi razgovarati i kojeg ćemo se prisjećati još mjesecima spremni smo za nove pobjede. Ne brinite se, mi već od ponedjeljka počinjemo s planiranjem još boljeg, ekstremnijeg, zabavnijeg i većeg Pannonian Challengea XVII, a vi ćete do tada moći i dalje pregledavati sav naš sadržaj na društvenim mrežama putem #pannonian i uživati u raznim foto galerijama i video uratcima gdje ćete iznova moći gledati ekspertize vaših najdražih ekstremnih sportaša.

Sretni, umorni i s napunjenom dozom adrenalina već krećemo s odborojavanjem do idućeg Pannoniana. I dogodine će svi biti na SRC Copacabani, vidimo se!








Pogledajte i..
[FOTO] Pannonian Challenge 2015. - in-line [četvrtak, dan #2]
[FOTO] Uz DJ Omer-a u Kazamatu otvoren 16. Pannonian Challenge [2015.]
[FOTO] Pannonian Challenge 2015. - skate [petak, dan #3]
[FOTO] Pannonian Challenge 2015. - afterparty [petak, dan #3]
[FOTO i VIDEO] Pannonian Challenge 2015. - BMX [subota, dan #4]
[FOTO] Pannonian Challenge 2015. - afterparty [subota, dan #4]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: