Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



KUD Sarvaš: Edukativni seminar sviranja tradicijskih solističkih glazbala [rujan, 2015.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.09.2015. 9:25 
Naslov:  KUD Sarvaš: Edukativni seminar sviranja tradicijskih solističkih glazbala [rujan, 2015.]
07.09.2015. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kulturno – umjetničko društvo Sarvaš je već drugu godinu održavalo Edukativni seminar sviranja tradicijskih solističkih glazbala. Ove godine seminar se održao u Sarvašu se od petka 10. do nedjelje 12. srpnja, kao i prošle godine pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. Seminar je otvorio predsjednik KUD-a, Bojan Amanović, koji je pozdravio 20-ak polaznika i predstavio predavače, Andora Vegha i Tomislava Livaju, predsjednika, odnosno potpredsjednika Udruge Glazbene Starine „Mišina“.

Polaznici seminara imali su prilike naučiti nešto o načinu izrade instrumenata, vrsti instrumenata i tehnikama sviranja gajdi, duda, diplica, okarine, dvojnica i tambure samice. Svi polaznici imali su se prilike ili upoznati s instrumentom po prvi puta ili usavršiti već postojeće znanje. Osim edukativnog dijela predavači su i ispričali anegdote sa svog puta prema sviranju i zaljubljenosti prema tradicijskoj glazbi. Također, članovi KUD-a Sarvaš svim su polaznicima priredili zabavu, mali koncert i osigurali smještaj za 3 dana uz minimalnu naknadu.

Kako ne bi ostali samo na jednom seminaru godišnje, KUD Sarvaš prikuplja sredstva i instrumente kako bi pojedinci mogli i dalje dolaziti u Sarvaš te pokušali zasvirati jedan od navedenih instrumenata. Ovim putem vas pozivaju da im se pridružite u KUD-u Sarvaš, da zasvirate, zaplešete i zapjevate ako vam je volja.

KUD Sarvaš je mlado društvo, postoji nešto više od 3 godine i njeguje šokačku tradiciju Aljmaša i Sonte. Iako mladi, već su zapaženi po specifičnim nošnjama i vrlo studioznom pristupu očuvanja tradicije. Čitavo društvo, kao i voditelj Tomislav Livaja, stoje vam na raspolaganju. Nova sezona kreće od 7. rujna 2015., ponedjeljkom i četvrtkom od 20 do 22 h na adresi Osječka 64, Sarvaš (zgrada Mjesnog odbora). Za sve koji bi dolazili gradskim prijevozom, do Sarvaša vozi linija 5 GPP-a (Josipovac – Bijalo Brdo).


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: