Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Rast broja noćenja u srpnju u Slavoniji i Baranji od 5%

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.09.2015. 13:30 
Naslov:  Rast broja noćenja u srpnju u Slavoniji i Baranji od 5%
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Početak rujna tradicionalno je vrijeme kada se zbrajaju rezultati turističke sezone u Hrvatskoj, a oni su ove godine iznad očekivanja.

Najviše pažnje dakako usmjereno je prema morskim destinacijama gdje se bilježi porast broja noćenja u gotovo svim županijama i gradovima, a prednjače Split s 21% više noćenja u odnosu na prošlu godinu, Opatija s 10% te Zadar s 8% više noćenja.

Nekako u sjeni tih odličnih morskih rezultata ostaje kontinentalni turizam koji također bilježi vrlo dobre rezultate iako rast nije na morskoj razini. Tako je i u Slavoniji i Baranji gdje se 2015. može opisati kao dobra turistička godina.

Za razliku od mora, kod nas su udarni mjeseci oni proljetni (svibanj-lipanj) i jesenski (rujan-listopad), što znači da ćemo na konačne rezultate uspješnosti morati malo pričekati, no neki pokazatelji idu u prilog tome kako je ova godina i u našoj regiji bila iznimno uspješna.

Tako je npr. u srpnju na području Slavonije i Baranje zabilježen rast broja noćenja od otprilike 5%, a očekuje se da će i podaci za kolovoz biti na tom tragu. Osim podataka o broju noćenja i broju posjetitelja toplica, bazena i kulturnih događaja koji su u konstantnom porastu, svoj obol dobrim rezultatima daju i kruzeri koji pristaju u Osječko-baranjskoj (Osijek, Batina) i Vukovarsko-srijemskoj županiji (Vukovar, Ilok) i koji su ove sezone postali pravi hit. Iako putnici s kruzera ne noće kod nas, oni obilaze mnogobrojne turističke sadržaje na ovom području pa su slike grupa turista koji obilaze osječku Tvrđu ovo ljeto bile gotovo svakodnevnica.

Još bolji rezultati i veći rast očekuju se sljedeće godine ukoliko se riješi problem hotela Mursa koji trenutno nije u funkciji, a potreban je gradu poput Osijeka kao hotel nižeg cjenovnog ranga. Također, jako se mnogo očekuje od Bizovačkih toplica koje bi iduće godine trebale postati hit turistički sadržaj OBŽ-a uz nove turističke sadržaje poput obnovljenog kupališta, nove medicinske klinike i budućeg kampa te nakon kompletnog preuređenja hotela Termia.

Sve u svemu, kada se krajem godine budu zbrajali rezultati na godišnjoj razini, turistički djelatnici Slavonije i Baranje sigurno će imati razloga za optimizam. Već sada se ova turistička godina može ocijeniti uspješnom, još samo nedostaje bolja promocija s državne razine i više sredstava od strane Ministarstva turizma, Turističke zajednice ali i lokalne samouprave kako bi se dodatno unaprijedio kontinentalni turizam.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
lehi
Offline
Ukupno postova: 1463
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.09.2015. 16:17 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ajd prestanite već jednom bacati prašinu u oči o tom turizmu u Slavoniji i Baranji na prste se gosti mogu izbrojat.. Pišite koliko je obitelji na žalost otišlo iz Baranje koliko đaka samo u prvim razredima fali . Toliko se digla prašina o nekakvim turistima koji pristižu i kruzerima dakle servirati ovakve vijesti baš i nije u redu dakle u Slavoniji i Baranji je turizam zadnja rupa na svirali..

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: