Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Farmerski show u srcu poljoprivrednog kraja [2015.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.09.2015. 10:29 
Naslov:  Farmerski show u srcu poljoprivrednog kraja [2015.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Proteklog vikenda na čepinskom aerodromu održan je u organizaciji Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije 2. Sajam poljoprivredne mehanizacije, Farm Show, u Osijeku. Jedini takav sajam poljoprivredne mehanizacije u Hrvatskoj i ove je godine okupio sve one koji poljoprivredu drže svojom profesijom, od izlagača do poljoprivrednika, ali i mnogobrojnih zainteresiranih posjetitelja. Velikom interesu za ovaj jedinstveni sajam u regiji, ali i šire, svjedoči brojka od ukupno 5.000 posjetitelja.

Darko Aračić, predsjednik udruge i organizator, naglasio je kako se ukazala potreba za ovakvim sajmom zbog nezadovoljstva dosadašnjim načinom izlaganja na sajmu koja prate veliki troškovi, a malo efekta. „Ovaj sajam namijenjen je poljoprivrednicima i poljoprivrednim tvrtkama, a okupljamo i najpoznatije stručnjake“, izjavio je Aračić.



Farm Show je kao svojevrsna poljoprivredna izložba poznatih svjetskih brendova u mehanizaciji, proizvodnji sjemena i zaštiti bilja okupio ukupno 40 izlagača. Na 11.000 kvadratnih metara predstavljena je zadivljujuća mehanizacija u vrijednosti od 20 milijuna eura. Osim u pogledu na izložene raznovrsne strojeve posjetitelji su mogli uživati u hrvatskoj premijeri novih traktora i priključaka. Naime, na licu mjesta prezentirani su strojevi u radu, a u usporedbi s prošlom godinom sjemenske kuće su ove godine osim izložbenih prostora imale i pokusna polja. Jedinstveni doživljaj za posjetitelje svakako je bila i utrka ubrzanja traktora u kojoj je zasluženo pobjedio Steyr 6195 CVT. Također, prezentiran je bio i najjači traktor na sajmu, gusjeničar Case Quadtrac od 600 konjskih snaga, kao i aktualni traktor godine, Case Magnum CvX.



Poljoprivrednici su se mogli na Agroklubovom izložbenom prostoru, između ostalog, upisati u Bazu proizvođača u sklopu projekta Top 1.000 koji se provodi u cilju poboljšanja tržišnog statusa poljoprivrednih proizvođača.







Tekst i foto: Martina Gavran, univ.bacc.cult.

Najava: Farm show Osijek 2015.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: