Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Danas krenuo s radom antikvarijat na gornjogradskoj tržnici

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.09.2015. 13:17 
Naslov:  Danas krenuo s radom antikvarijat na gornjogradskoj tržnici
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na gornjogradskoj tržnici danas je službeno krenuo s radom antikvarijat smješten dijelom u otvorenom, a dijelom u zatvorenom dijelu tržnice.

Antikvarijat je osmišljen u suradnji Tržnice i udruge "U mom dvorištu" čiji je predsjednik poznati osječki antikvar Zoran Balaban čiji je cilj dodatno poboljšati kvalitetu i ponudu osječke tržnice te od nje stvoriti važan turistički punkt koji će postati neizostavan dio posjeta turista gradu na Dravi.



U kiosku se nalazi izložbeni prostor, dok će na šest štandova na prostoru bivše eko tržnice članovi udruge svakoga dana izlagati antikvitete, umjetnine i predmete iz umjetničkog obrta iz svog privatnog vlasništva. Za početak se nude predmeti koje su najbliži potencijalnim kupcima jer su ih koristile starije generacije u domaćinstvima, poput tanjura, vaza, zdjela, svjećnaka...

Direktor Tržnice Ante Šimić pozvao je i druge građane Osijeka koji žele izložiti i prodavati robu i proizvode kojih trenutno nema na tržnici da se jave. Takvi će izlagači najam štanda plaćati jednu kunu + PDV godišnje.



Otvaranje antikvarijata na tržnici nikako ne znači da se gasi tradicionalni subotnji sajam antikviteta u Tvrđi. Naprotiv, ideja je što više povezati ova dva sadržaja i postići bitan sinergijski učinak kojim će se popularizirati tržište starina u Osijeku.
Eko tržnica i dalje se nalazi na „piji“, samo što je izmještena nekoliko metara dalje na njezin južni rub i sada gleda prema parku i benzinskoj postaji u Gajevoj ulici.





Tekst i foto: M.M./Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: